60 persones estrenen la programació de visites nocturnes al Camí hidroelèctric d’Engolasters

Fedacultura ha obert aquesta nit passada la planificació de visites nocturnes al Camí hidroelèctric d’Engolasters amb gran afluència de públic. Entre els dos torns han estat 60 els visitants que han participat d’aquesta activitat tan especial en què els elements que formen el patrimoni industrial històric del sistema hidràulic d’Engolasters s’han pogut visitar sota la llum d’espelmes, fanalets i llanternes.

La visita ha començat a la casa de guardes, on vivien les famílies que s’encarregaven de vigilar les instal·lacions. Allà és on hi ha els mecanismes que feien funcionar la vagoneta que connectava el fons de la vall amb Engolasters i que es conserven intactes. Les explicacions dels guies han servit per entendre la utilitat i el funcionament d’aquest giny. Tot seguit, els visitants han pogut seure a la vagoneta i contemplar les vistes nocturnes sobre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

La visita ha continuat fins a la zona de l’embassament. Allà s’ha explicat el funcionament mecànic del salt d’aigua i els seus elements, com les vàlvules. La part més esperada ha estat l’entrada a l’interior de la presa, guarnit amb fanalets, que li donaven un toc màgic. Seguint també un camí indicat amb fanalets, els visitants han accedit a la part superior de la presa, on han pogut apreciar el llac en plena foscor i gaudir d’un petit aperitiu amb coca i moscatell.

Aquesta ha estat la primera visita nocturna de la programació d’aquest estiu. Les properes seran el 6, el 12, el 20 i el 25 d’agost. Totes elles excepte la del dia 12disposaran de dos torns: a les 21.30 i a les 23.00 h. L’horari habitual de les visites diürnes al Camí hidroelèctric d’Engolasters és, pel que fa al juliol, cada dissabte a les 10, les 12, les 15 i a les 17 h; i cada diumenge a les 10, a les 12 i a les 15 h. Des de l’última setmana de juliol i fins a final d’agost, les visites són de dimarts a diumenge a les 10, a les 12, a les 15 i a les 17 h. Finalment, durant el setembre es pot visitar cada dissabte a les 11 i a les 15 h. Per visitar aquest equipament cal reservar plaça al Museu de l’Electricitat, al telèfon 73 91 11.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.