Tenint en compte que cada any es produeixen a Espanya més de 16.000 contratemps només relacionats amb mascotes assegurades aquestes qüestions no haurien de passar-nos per alt. En tot cas, cal comentar que els principals implicats en aquest tipus de contratemps són cans. En concret ho estan fins al 96% dels casos, tot i que s’observen diferències en funció de les zones. Per exemple, a Andalusia ho són els incidents amb felins, i a Galícia i Aragó, els protagonitzats per altres espècies.

Dit això, cal matisar que quan parlem de contratemps relacionats amb animals ens estem referint tant a accidents fortuïts -com que l’animal pateixi un atropellament o que ataqui a algú- fins les sol·licituds per salut -una urgència Veterinària- i la retirada del cos en cas que fineixi.

Assistència veterinària. Actualment gairebé 7 de cada 10 peticions en les assegurances de mascotes estan relacionades amb prestacions veterinàries. I és que només la nostra llar ja està plena de dificultats i perills per a ells: plantes o productes de neteja amb els quals es poden intoxicar, objectes petits que es poden empassar, cables, forns calents, etcètera. Actuar amb rapidesa quan el nostre petit pelut emmalalteix resulta fonamental, sobretot si contreu una malaltia que implica una hospitalització -amb les despeses addicionals que això implica si no tenim la pòlissa adequada. Per fortuna, les assegurances d’aquesta classe solen cobrir exploracions, intervencions, cures post-operatoris, la castració i tractaments similars. Fins i tot el mercat ha elaborat un nou tipus d’assegurança: les assegurances veterinàries específiques per a aquest tipus de qüestions.

Entre les malalties greus més comuns trobem el borm, la malaltia del parvovirus caní, l’hepatitis vírica, el càncer, la mastitis, la piometra -només afecta femelles no esterilitzades-, i la torsió gàstrica. Altres de freqüents són les al·lèrgies, cistitis, otitis i inflamacions semblants. En tot cas és important revisar les condicions de cada pòlissa, ja que poden existir diferències notables entre contractes pel mateix preu.

També és possible que el vostre petit amic causi desperfectes a casa. Per fortuna, entre les cobertures habituals de les assegurances de la llar es troben els danys causats pel teu animal de companyia. També hi ha assegurances multirisc que amplien aquestes cobertures.

Que ataqui a una personaQuan s’acull a una mascota també s’adquireix la responsabilitat de respondre davant dels accidents o danys a tercers que pugui ocasionar. I és que el seu comportament pot arribar a ser imprevisible. S’aplica el mateix criteri que en la situació anterior. No obstant això, cal comentar que l’assumpte varia si teniu un gos objectivament perillósA més, els de responsabilitat civil són els contratemps més cars. Aquí entren també les baralles entre gossos i els accidents de cotxe. Algunes pòlisses fins i tot contemplen l’assistència jurídica.

Si ens centrem en els accidents de cotxe i segons les dades recollides per Acierto.com 1 de cada 4 conductors reconeix haver-se distret al volant per culpa de la seva mascota. Això pot succeir per falta de precaució, ja que fins al 32% el deixa solt per l’interior de l’habitacle. Raó de més per transportar-lo amb les mesures adequades establertes en el Reglament General de Circulació.

Defunció. No podia faltar en aquesta llista la mort de la mascota; un dol que a més implica qüestions logístiques com la retirada del cos. Una assegurança de mascota es farà càrrec de la seva retirada. En algunes assegurances hi ha també una prestació per indemnització. Raó de més per comparar els diferents serveis que ens brinda cadascuna.

Per acabar, un altre contratemps freqüent és que us el robin o se us perdi. En aquesta conjuntura algunes asseguradores fins i tot us ajuden a trobar al vostre petit i es fan càrrec de totes les despeses derivades. Si us el roben és probable que us indemnitzin pel seu valor total o parcial. En tot cas i vistes totes aquestes situacions, el més important és que tinguem cura adequadament del nostre animal de companyia, tant en tot allò que té a veure amb la seva salut i la prevenció de malalties, com en la seva educació. Això evitarà multiplicitat d’accidents com els comentats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada