5a Temporada d’òpera d’Andorra

El proper 19 d’octubre, la sarsuela “Bohemios” donarà el tret de sortida a la 5a Temporada d’Òpera d’Andorra que impulsa l’associaicó Andorra Lírica amb la col·laboració del comú. Dels 4 espectacles que l’integraran, 3 es representaran a l’auditori Claror.

En la presentació de la Temporada davant dels mitjans de comunicació, el conseller de Cultura ha destacat que està plenament consolidada a la parròquia i que hem esdevingut la parròquia de referència en l’àmbit de la lírica.

Jonaina Salvador, per la seva banda, ha explicat que “Bohemios” serà en un sol acte i s’organitzarà en diferents quadres. Hi prendran part cantants principals, secundaris i actors, tots professionals. La meteixa Salvador encarnarà un dels papers principals, el de Cosette. Significarà el seu retorn després d’un llarg període de recuperació. La sarsuela també comptarà amb 3 intèrprets del país, els cantants Guillem Forné i Helena Pérez, així com l’actor Xavi Fernàndez.

A diferència d’altres representacions, el vídeo serà el protagonista ja que s’ha optat per una escenografia amb audiovisuals.

Com ja és habitual en les produccions d’Andorra Lírica, col·laboraran amb l’espectacle l’Esbart Laurèdia i el Cor de l’Òpera amb el cor adult, el juvenil, l’infantil i els alumnes de l’escola María Moliner. L’assaig del divendres previ a la representació també s’obrirà als alumnes de les escoles del país.

La Temporada continuarà a finals d’any a la Massana amb un concert de Nadal i 2 espectacles més, al febrer i al maig. El repertori encara està pendent de tancar-se i els títols es donaran a conèixer més endavant.

Al llarg de les passades 4 temporades, Andorra Lírica ha impulsat 15 espectacles de gran format i ha aplegat a 8.000 espectadors al Claror. Es tracta d’un projecte ambiciós que no només consisteix en portar òpera dalt de l’escenari. Ha esdevingut un projecte social i educatiu amb el Cor de l’Òpera, les col·laboracions amb centres educatius i, des d’aquest curs i com a novetat, l’Escola d’Òpera de Sant Julià de Lòria. Integrada dins de La Trapa acull a una 60a d’alumnes amb assignatures com la tècnica vocal, la música de cambra o la formació corporal.