58 padrins participen en la 4a edició de les Memolimpíades

La casa pairal de Sant Julià de Lòria ha acollit aquest dimarts al matí, per quart any consecutiu, una nova edició de les Olimpíades de la Memòria interparroquials, més conegudes com a Memolimpíades. En total, 58 padrins -8 homes i 50 dones- procedents de totes les parròquies a excepció d’Encamp i de la residència Clara Rabassa i del centre El Cedre, han participat en aquesta iniciativa, que pretén potenciar i reforçar la capacitat de memorització entre el col·lectiu de la gent gran. D’aquesta manera, la consellera de Social del Comú de Sant Julià de Lòria, Francesca Barbero, ha detallat que els diferents padrins participen en proves individuals de lògica matemàtica i memòria auditiva i visual i ha afegit que “és una bona oportunitat per posar en pràctica tot el que els padrins aprenen a les classes de memòria que s’imparteixen des dels comuns”.

Potenciar la memòria entre el col·lectiu de la gent gran i “posar en comú tot el que s’aprèn als cursos impartits des dels comuns”. Aquest és el principal objectiu que es pretén aconseguir amb les Olimpíades de la Memòria interparroquials, esdeveniment més conegut com a Memolimpíades i que novament, per quart any consecutiu, s’han celebrat a la casa pairal de Sant Julià de Lòria. En aquest sentit, la consellera de Social del Comú de Sant Julià de Lòria, Francesca Barbero, ha detallat que enguany la participació en la 4a edició de les Memolimpíades ha estat de 58 padrins, entre els quals una cinquantena han estat dones procedents de les diferents parròquies i centres residencials.

Mercé Bertran, padrina de Sant Julià de Lòria i una de les cinquanta dones participants en la 4a edició de les Memolimpíades, ha explicat que “ja fa dos anys que hi participo i realment és una activitat molt profitosa i divertida” i ha afegit que “ens van projectant diferents imatges i hem d’aconseguir memoritzar-les”.

Barbero també ha precisat que un cop finalitzades les activitats, que consten de diferents proves individuals de lògica matemàtica i memòria auditiva i visual, la jornada es completarà amb un dinar de germanor celebrat a la mateixa casa pairal. Un cop finalitzat el dinar, els participants assistiran al Centre de Congressos lauredià per veure l’obra de teatre, representada per un grup de padrins de la parròquia, ‘Toc, toc teràpia’. La jornada clourà, a les 17.30 hores al Centre de Congressos lauredià, amb el lliurament de premis.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.