Martínez Benazet i Jover han donat les darreres novetats sobre el coronavirus (SFG)

Un total de 53 persones estan ja infectades per coronavirus a Andorra, 14 més que les que ho estaven ahir. 18 d’aquests són personal sanitari, 2 dels nous afectats són persones residents al centre geriàtric El Cedre. Del total d’afectats 5 estan hospitalitzats, cap d’ells a la UCI. De les 39 persones sospitoses pendents de resultats, 17 més també són professionals de la sanitat.

A la roda de premsa d’aquest vespre el ministre Portaveu, Eric Jover, i el de Sanitat, Joan Martínez Benazet, han explicat també que la mitjana d’edat dels afectats és de 42 anys i que la principal font de contagi ha estat mitjançant personal sanitari, pel que s’esperen més positius en aquest sector en els propers dies.

Així mateix hi ha altres nius identificats com els assistents de l’accident a pistes, un altre de viatgers procedents de països on n’hi havia anteriorment i finalment dels participants a un esdeveniment esportiu d’elit on hi havia atletes d’altres països.

En un altre ordre de coses el ministre Portaveu ha agraït les paraules de suport del Copríncep Episcopal en la seva al·locució d’aquest migdia.

 

Corresponsabilitat empresarial
A nivell empresarial Jover ha demanat corresponsabilitat als empresaris per mantenir els seus treballadors,  ja que s’han detectat diferents casos d’acomiadaments. Alhora ha recordat que s’està treballant en un pla econòmic amb uns ajuts als que difícilment hi tindran accés aquells empresaris que hagin efectuat acomiadaments.

 

Noves inspeccions a comerços
Encara referint-se al sector empresarial, el portaveu del Govern ha anunciat que s’han iniciat dues noves accions pel que fa a establiments del país. Una d’elles ha derivat en un expedient per part de seguretat industrial a una empresa relacionada amb el món de la construcció que ha treballat quan hauria d’estar tancada. L’altre ha estat un control per part d’inspecció de comerç a una farmàcia perquè s’ha detectat un augment de preu abusiu en la venda de material de protecció. Ara es faran les investigacions pertinents per comprovar si l’increment és causat per la mateixa farmàcia o si l’ha fet el proveïdor.

 

Mobilitat interna al 70%
Pel que fa a la mobilitat interna, aquesta s’ha reduït en un 70%. Jover ha indicat que és necessari arribar a xifres superiors. El moviment a les fronteres ha estat d’un 87% inferior a l’espanyola i un 92% a la francesa si es compara amb el mateix dia de l’any passat.

 

Pròrroges a la ITV

El Govern també ha anunciat que els vehicles que havien de passar la inspecció tècnica durant el mes de març tenen fins al 15 de maig per poder-ho fer, data que seria modificada si la situació s’allargués. De la mateix manera, pels vehicles que estaven citats a una segona convocatòria es posposa la data màxima que tenien fixada fins a 15 dies després de la represa de l’activitat econòmica del sector dels tallers mecànics.

 

Més voluntaris, consultes i ajuts
Pel que fa a la xarxa de voluntaris que s’està coordinant des de joventut_voluntariat@govern.ad, ja són 135 les persones que s’hi ha inscrit. En aquests sentit, el ministre Portaveu ha remarcat que es treballa en equip amb la Creu Roja, i que “les persones que s’hi inscriuen entren a formar part d’una borsa que s’activarà en cas necessari”. Així, Jover ha recordat, però, la importància de treballar de manera coordinada per evitar situacions de risc i contacte.

Les trucades de consulta al telèfon 188 avui han estat 1.378, arribant ja a 5.965 des de la posada en marxa del servei. Finalment, el ministre Eric Jover també ha donat a conèixer que aquest dimecres s’han repartit les primeres tauletes entre les famílies que han demanat material perquè els seus fills puguin seguir l’activitat lectiva des de casa mentre duri la situació. Així, de les 80 peticions que hi ha hagut, 30 ja han estat gestionades i es preveu que la resta ho puguin ser els pròxims dies. La voluntat de l’Executiu és que tots els alumnes del país puguin seguir estudiant des de casa de manera telemàtica.

1 comentari

  1. Crida als joves del país i temporers al sentit comu i que deixin les sortides en grup per el Port d’envalira etc. També a les families amb fills es difícil pero no imposible.
    Totsacasa siusplau

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada