Finalment han estat 51 els participants inscrits a la setena edició del Saxfest, que ha arrencat aquest matí. A les aules de la Llacuna, els concursants passen aquest cap de setmana la primera ronda classificatòria d’aquest festival.

El més important per a aquests músics abans de la prova és poder escalfar en una de les sales de l’escola. Exercicis amb l’instrument que els serviran per realitzar una bona execució i, sobretot, aconseguir la concentració suficient per aïllar-se en la música que interpretaran. Tots han d’interpretar les mateixes peces clàssiques. Han vingut de disset països diferents. Els més nombrosos, els espanyols per proximitat, com afirma el pare del festival, l’Efrem Roca, però també pel bon planter que té l’estat veí.

I és que per participar en aquest concurs és imprescindible tenir, d’entrada, un nivell d’execució elevat segons destaca RTVA.

En una de les sales de l’escola de música els esperen els cinc membres del jurat. Després d’aquesta primera ronda, 16 passaran a la segona de dimarts vinent. Finalment, només sis dels participants accediran a la final de dijous, 18 d’abril, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Un altre dels luxes d’aquest certamen són les classes magistrals i els artistes que hi participen. Per citar-ne alguns, són músics de la talla de Claude Delangle, Nikita Zimin o Mariano García. També hi és Vincent David, un reconegut músic, director i compositor francès que està implicat en el festival des dels inicis i que, encara que sigui per dos dies, no ha volgut faltar a la cita.

La cirera del pastís que no es pot perdre el públic serà el concert de l’ONCA, amb els primeres espases del saxòfon internacionals, que és impossible veure junts dalt d’un escenari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada