500 persones participen en la setena edició del Parlem d’Història dedicat a la Seu i a l’Alt Urgell

La setena edició del Parlem d’Història ha obtingut novament una gran acceptació per part dels urgellencs de totes les edats, aconseguint que 500 persones hagin participat en alguna de les set propostes que s’han celebrat al llarg del passat mes de maig.

La visita guiada ‘La Seu medieval amb mirada de nen’, celebrada ahir diumenge, ha posat el punt i final a la setena edició d’aquest cicle divulgatiu que ha inclòs 7 propostes, totes elles gratuïtes

En aquesta activitat, que ha tancat l’edició d’enguany, diversos nens i nenes -acompanyats per la guia local Pilar Aláez- han explicat al públic participant la seva visió de la que fou la Seu medieval. Val a dir que aquesta proposta familiar hi han pres part una seixantena de persones de totes les edats.

Parlem d’Història 2018
El Parlem d’Història 2018 ha constat de 4 xerrades, 2 activitats infantils i familiars i 1 visita guiada que s’han anat celebrant durant tots els dimecres del mes de maig, així com un dissabte i diumenge.

Les quatre xerrades, que han aconseguit atreure l’atenció a més de 300 persones, han estat: ‘De la Seu al Túria: les Festes Calassàncies de 1911’, a càrrec de Pau Chica; ‘Infants abandonats, un bisbe i dos reis. La Seu d’Urgell vers el 1800’, impartida per Carmen Xam-mar; ‘Clergues i jornalers. Vida quotidiana al carrer dels Canonges durant el segle XIX’, a càrrec de Climent Miró; i ‘Entre francs i visigots. Els orígens del bisbat d’Urgell’, pronunciada per Carles Gascón.

Pel que fa a la visita guiada titulada ‘El carrer dels Canonges al segle XIX: vida quotidiana i familiar’, conduïda per diferents membres de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell (IECAU), la van seguir, malgrat la pluja, més de 70 persones.

El cicle Palerm d’Història és una iniciativa organitzada conjuntament per l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell.