El  món del màrqueting digital canvia a tota velocitat. L’ecommerce porta temps modificant els hàbits de compra dels consumidors i de cara al 2017 la tendència és dirigir tots els esforços cap als smartphones i els dispositius mòbils. Per desenvolupar una estratègia de màrqueting efectiva cal conèixer les tendències del sector que prometen ser trending topic durant els propers mesos. T’atreveixes amb elles?

Evolucionar del B2B, B2C i B2d al P2P. Tots sabem que les empreses busquen crear relació amb els seus clients, escoltar al seu públic i fomentar el consum. Queda lluny la comunicació unidireccional basada en la publicitat. Les empreses estan gestionades per persones i són aquestes persones les que fan els negocis amb altres persones. Per això, les marques han d’establir un contacte constant, aplicar estratègies de màrqueting emocional que posin a les persones com a veritables palanques; i que generin experiències úniques amb l’objectiu que aquestes retinguin en les seves retines a la marca, confiïn en ella i vulguin adquirir els seus productes.

Plataformes cross-device. Els consumidors estan a la recerca de contingut constant a través dels seus dispositius mòbils. Wearables, smartphones, tablets i ordinadors portàtils han substituït qualsevol dispositiu fix, tant en entorns laborals com d’oci, on la mobilitat és fonamental. Per aquest motiu, el 2017 les estratègies cross-device seran clau. Permeten a les empreses reconèixer a un client independentment del dispositius que utilitzi i, al mateix temps, proporcionen informació sobre les seves preferències. Per al proper any no pot faltar una estratègia de màrqueting digital que inclogui una comunicació bidireccional en tots els dispositius mòbils.

Presència de la realitat virtual i augmentada. Els consumidors cada vegada són més exigents i no cessen en la seva recerca de noves experiències. Al 2017 s’espera un auge en l’ús de la realitat virtual (RV) per oferir experiències il·limitades als clients. Les marques trobaran a la RV un nou canal perquè el seu públic pugui gaudir del producte abans de comprar-lo, en el moment i lloc que ells decideixin. T’imagines poder oferir-los una visita per la casa dels seus somnis o un aperitiu del seu pròxim viatge a les Maldives sense aixecar-se del sofà? És l’inici d’una nova revolució en màrqueting digital.

Automatització i intel·ligència artificial. Si et plantejaves com dotar la teva empresa d’eines eficaces per difondre i comercialitzar els teus productes, l’automatització i intel·ligència artificial són la solució. La intel·ligència artificial permetrà conèixer els desitjos dels consumidors per poder determinar aquells missatges que millor conversió oferiran i adaptar-los als seus desitjos, una comunicació altament personalitzada. A més, la intel·ligència artificial convertirà les xarxes socials en el millor canal per traslladar el contingut de marca.

La intel·ligència artificial ja ens permet planificar el contingut, publicar quan volem i derivar-lo a aquells consumidors que volem, en base als seus gustos i necessitats. A curt termini, la incorporació de la intel·ligència artificial en el màrqueting i xarxes socials farà un pas més, permetent aprofitar el coneixement del comportament dels consumidors per anticipar les comunicacions en el moment adequat.

Contingut fugaç. Ens trobem davant d’una nova era de l’storytelling que consisteix a produir contingut concís, de curta durada i que després desapareix. De fet, diversos experts coincideixen que el 2018, el 80% del trànsit a la xarxa serà en format vídeo. El 2017 promet estar ple de vídeos que retransmetin absolutament tot el que el client pugui imaginar, apel·lant al ‘aquí i ara’, donada l’alta exigència present en el mercat. Les empreses utilitzaran aquest contingut per mostrar als seus clients coses que són del seu interès, obtenint la informació mitjançant el big data, i fer-los arribar missatges cada vegada més imaginatius. Amb això no només crearem curiositat, també reforçarem el vincle amb els consumidors i provocarem que es quedin amb ganes de més fins que tornem a compartir continguts amb ells perquè som nosaltres qui decidirem el moment de compartir amb ells aquests vídeos fugaços i en directe.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada