5 rutes a cavall per descobrir Catalunya

Una de les millors opcions per gaudir de l’espectacular entorn natural de Catalunya són les rutes a cavall. I és que l’hípica és una oportunitat ideal per connectar amb la natura a través del cavall. A continuació el proposem 5 opcions per fer rutes a cavall arreu del territori català.

1.    Hípica Begur
Situats a Girona, al cor de la Costa Brava, l’Hípica Begur es troba al costat del paratge natural de les Sorreres. Aquest centre organitza excursions i rutes a cavalls des d’una, dues i tres hores, itineraris nocturns a la llum de la lluna plena i de diversos dies, dirigides per a totes les edats i dificultats. Camins rurals, boscos o la mateixa platja són alguns dels indrets naturals típics de l’Empordà que podràs descobrir a través dels recorreguts que et proposa l’hípica.


Hípica Begur

2.    GT Hípic Club
Per gaudir en família o amb amics, el centre GT Hípic Club ofereix rutes a cavall a mida per la comarca d’Osona durant tot l’any, tant entre setmana com els caps de setmana. L’hípica proposa tres rutes: la ‘ruta Ermita Sant Jordi’, que dura una hora, la ‘ruta Ermita La de Munt’, de dues hores, i la ‘ruta La dels Munts’ que arriba fins a les 3 hores i mitja d’itinerari. Totes elles són ofertes amb un acompanyament tècnic i poden fer-se de manera individual o en grup, sempre amb els seus cavalls experimentats i de tota confiança.


GT Hípic Club

3.    Centre d’Equitació Poni Club Catalunya
Fundat l’any 1988, el Centre d’Equitació Poni Club Catalunya ofereix rutes a cavall perfectes per realitzar una escapada a l’aire lliure al costat de la ciutat de Barcelona. A només 20 minuts del centre, concretament al Parc Natural de Collserola, l’hípica organitza una excursió pels turons, a través dels boscos de pins i roures, que permeten observar unes imponents vistes de la ciutat. En definitiva, una opció diferent per connectar amb la natura i la ciutat des d’un altre punt de vista.


Barcelona House Tours

4.    Club Hípic Julivert
En mig de la comarca del Baix Camp, Tarragona, trobem el Club Hípic Juvilert, situat a 5 km de la muntanya i a 5 km del mar. Aquest centre és especialista en l’organització de rutes que duren des d’unes quantes hores fins a diversos dies. En aquesta línia, l’itinerari que crida més l’atenció és el que recorre el parc natural del Delta de l’Ebre, un dels paratges naturals més espectaculars de Catalunya.


Julivert Club Hípic

5.    Hípica Peufort
A 700m d’altitud, als Pirineus catalans, destaca l’Hípica Peufort situada a la bonica població de Sort. Aquest centre va ser la primera hípica que es va crear a Pallars Sobirà l’any 1992. Les excursions a cavall que impulsen sempre comencen amb una petita explicació teòrica-pràctica, ideal perquè els més petits de la família s’introdueixin en la disciplina. Seguidament, s’inicia la ruta on els seus participants tenen l’oportunitat de descobrir els racons més inaccessibles i espectaculars del Pirineu, fins a arribar a superar els 2.000m d’altitud.


Hípica Peufort