5 detencions en la darrera setmana, dues d’elles per agressions a la parella

Despatx central policia
Edifici de la seu central de la Policia.Foto: Arxiu

El Cos de Policia ha procedit a la detenció de 5 persones durant aquesta darrera setmana (del 30 de març al 5 d’abril de 2020). Les detencions s’han dut a terme pels presumptes contra el patrimoni (1), contra la seguretat del trànsit (1) i altres delictes (3). d’aquestes darrers dues han estat per agressions en l’àmbit domèstic, una d’un home i una altra d’una dona.

Delictes contra el patrimoni:
– El 4/04/2020 a les 15:51 hores a Andorra la Vella, un home resident de 18 anys, com a presumpte autor contra el patrimoni i contra la funció pública.
A les 00:45 hores del 04/04/2020 es requereix els serveis de la Policia per un alteració d’ordre públic en un domicili particular d’Andorra la Vella, sobre lloc la patrulla interventora observa que s’han causat uns danys materials de mobiliari del domicili (inicialment no es pot determinar el valor dels objectes) , i que presumiblement es tractaria d’una desavinença de parella, motiu pel qual se li ha facilitat un altre domicili momentani a l’interessat.
A les 15:51 hores es requereix novament el servei dels agents de l’ordre per part de la ex-parella, i aquesta manifesta haver estat objecte d’una estrebada de la seva bossa de mà per part de l’interessat, una patrulla que es troba sobre lloc, controla a l’interessat, però aquest fa cas omís a les indicacions i surt corrent del lloc dels fets, posteriorment i amb ajuda d’un altra patrulla, és interceptat i detingut pels motius esmentats.

Delictes contra la seguretat del trànsit:

– El 2/04/2020 a les 21:20 hores, un home resident de 26 anys, amb una taxa de 1’27 g/l., accident de danys.

Detencions per altres delictes:

– El 30/03/2020 a les 15:08 hores al Pas de la Casa, un home resident de 54 anys, com a presumpte autor dels delictes contra la llibertat i la seguretat col·lectiva.
Requerits en un domicili particular del Pas de la Casa, ja que en el decurs d’una discussió entre el detingut -arrendador de l’habitatge- i la llogatera, aquest l’hauria amenaçat esgrimint un ganivet.

– El 2/04/2020 a les 22:59 hores a Sant Julià de Lòria, un home resident de 41 anys, com a presumpte autor dels delictes de maltractaments en l’àmbit domèstic, injuries, amenaces i resistència greu a funcionaris de policia en l’exercici de llurs funcions.
Requerits en un domicili particular per una desavinença. Sobre lloc, es constata que la dona presenta signes de maltractaments. En interpel·lar a l’interessat, aquest reacciona de manera desmesurada amb injúries i amenaces envers els agents interventors.

– El 3/04/2020 a les 06:29 hores a Andorra la Vella, una dona resident de 39 anys, com a presumpte autora dels delictes de maltractaments en l’àmbit domèstic, injuries i resistència greu a funcionaris de policia en l’exercici de llurs funcions.
Requerits en un domicili particular per una desavinença de parella, la qual deriva en una agressió física de la detinguda envers l’altra part. En interpel·lar a la interessada, aquesta reacciona de manera desproporcionada contra els agents interventors.

Text servei de Policia