Extremar la precaució a l’estiu és un deure abans de marxar de vacances. El període estival està ple de viatges, avions, noves destinacions per a desconnectar i per a gaudir d’uns merescuts dies de descans. No obstant això, el mes d’agost a Espanya és sinònim també de robatoris en habitatges. Segons dades del Ministeri de l’Interior, l’augment de robatoris amb força en domicilis a Espanya ha augmentat en 2018.

Les dades de l’últim estudi presentat per l’organisme que dirigeix Fernando Grande-Marlaska reflecteix que en 2018 es van produir 111.908 robatoris amb violència en domicilis. Unes xifres que no conviden a la tranquil·litat en una època de prolongades absències a casa.

Grup Almansa, la fusteria especialitzada en l’elaboració d’elements d’alumini, proposa cinc trucs per a protegir la teva casa durant les vacances:

  1. Finestres, portes i persianes fortes. Independentment de la fórmula triada, corredisses o abatibles, l’important és que protegeixi l’interior de l’habitatge. Comptar amb un tancament fort i un material de qualitat, augmenta la fortalesa del producte i, per tant, la seguretat de la llar. També cal anar amb compte en l’elecció dels cristalls.
  2. Reixes en portes i finestres. A pesar que en la nostra ment les reixes s’associen a la presó, hi ha molts i actuals dissenys que ens proporcionen la seguretat que necessitem sense necessitat de donar un aspecte de presó o andalús a l’habitatge. En el mercat podem trobar des de les clàssiques ballestes de seguretat, fàcils de recollir quan estem a casa, fins a models més sofisticats i moderns com les finestres mallorquines.
  3. Les alarmes, una opció indispensable. Un bon sistema de seguretat que ofereixi vigilància durant les 24 hores del dia dissuadirà als lladres i evitarà que l’habitatge sigui un objecte de desig per als lladregots. A més, en el cas que el robatori es produeixi permetrà avisar als cossos de seguretat per a intentar neutralitzar-lo.
  4. Revisar els accessos abans de marxar-nos de vacances. Ha de ser una tasca feta a consciència en la qual hem de comprovar totes les portes i vendes i verificar que està ben tancat i just com volem deixar-ho. Extremar la precaució pot fer que no cometem errors innecessaris.
  5. La il·lusió és part de l’estratègia. Fer creure que estem a casa i que el domicili no està buit és una manera d’enganyar als lladres. Per a això podem valer-nos de la domòtica, que ens permet manejar moltes parts de la casa en la distància. Amb ella, tenim l’opció d’apujar i abaixar persianes diverses vegades al dia, encendre alguna llum a la nit i, fins i tot, la televisió o ràdio perquè s’escolti soroll. Si no disposem d’aquesta tecnologia, altres opcions són no deixar totes les persianes baixades, deixar sempre alguna llum encesa, programar la televisió perquè s’encengui a certes hores del dia o comptar amb l’ajuda d’algun veí que no estigui de vacances perquè llevi el correu de la bústia o passada almenys cada dos dies a regar les plantes, abaixar unes persianes i pujar unes altres, i canviar la llum que està encesa. La idea és que sembli que hi ha gent dins.

D’altra banda, si al retorn la casa està oberta o t’avisa algun veí que ha vist alguna cosa estranya, el millor és no entrar l’habitatge. Devem llavors cridar a la policia i ells comprovaran si l’habitatge està buit i si hi ha alguna prova que els pugui ajudar a detenir als lladres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada