5 claus per fomentar la productivitat professional

Aconseguir alts nivells de productivitat és un dels grans reptes als quals s’enfronten les companyies d’avui dia. Per a això, cal assegurar l’adequat desenvolupament i aprofitament del capital humà de les organitzacions. Però segons l’estudi anual ‘The Global Human Capital Report’ realitzat pel Fòrum Econòmic Mundial, Espanya se situa a la cua d’Europa en termes de formació i de productivitat dels treballadors, concretament en el lloc 44 d’un rànquing de 130 països. Spaces, la nova oferta internacional d’espais de treball que promou una comunitat dinàmica per a emprenedors i empreses, assenyala quines són les claus per fomentar la productivitat laboral entre emprenedors i professionals:

1- Acomiada’t del ‘presentisme laboral’
No per fer més hores treballaràs més ni seràs més productiu. En algunes empreses espanyoles encara hi ha una cultura de presentisme laboral, si bé és cert que els nous professionals Millenials estan instaurant una forma de treball molt més innovadora i flexible. En un món en què les necessitats laborals són canviants, cal apostar per un model de treball que permeti la conciliació laboral amb la vida privada. Està demostrat que els models de conciliació familiar afavoreixen el rendiment dels treballadors, per tant, sempre que el teu treball ho permeti, aposta per un horari de treball flexible que et permeti gaudir del teu temps d’oci i no passis més hores de les necessàries en el teu lloc de treball.

2- Racionalitza el teu horari de treball
Racionalitza les teves hores de treball diàries amb descansos, estableix una agenda de tasques i cenyeix-te a ella per complir els deadlines diaris. Ser productiu no significa treballar durant un llarg període de temps sense descansar. De fet, les pauses durant l’horari de treball no són un caprici, sinó una necessitat que ajudarà a millorar la nostra productivitat laboral i a evitar situacions d’estrès. Deixa uns minuts de descans entre tasca i tasca i aprofita per estirar els braços i les cames o per prendre un cafè.

3- Evita distraccions
Un dels majors enemics de la productivitat laboral són les distraccions durant les hores de treball. Si treballes en una oficina fixa, és possible que destinis més temps del que hauries a navegar per les teves xarxes socials personals. La millor manera d’esquivar aquestes distraccions és tancar totes les sessions dels teus comptes en xarxes socials, guardar el telèfon mòbil i reservar-te un moment del teu descans per fer-ho, per exemple, durant l’hora del dinar.

4- Treballa en equip
Col·laborar amb altres professionals sempre augmenta els nivells de productivitat en una organització. Treballar envoltats d’altres persones fa que configurem una xarxa social molt important en les nostres vides que influirà fortament en la productivitat laboral. A més, està demostrat que treballar al costat d’altres professionals fa que l’empleat creï noves connexions amb altres persones amb formes de pensar diferents i pensi d’una manera molt més oberta, sent més creatiu i eficient en el seu lloc de treball.

5- Tria bé el teu lloc de treball
Les oficines tradicionals, habitacles tancats de quatre parets, són un concepte d’oficina que ja no encaixa amb les noves formes de treballar. Ara, els espais oberts que afavoreixen la interconnexió entre els diferents departaments, o ‘open spaces’, són els llocs de treball més recomanats per generar un ecosistema d’innovació i creixement en el qual els professionals puguin interactuar, col·laborar i aprendre. Els llocs de treball més inspiradors per als espanyols són aquells que generen un entorn modern, agradable i completament equipat amb les últimes tecnologies. Quan un grup de professionals treballa en espais confortables, en els quals poden mantenir una reunió informal i relaxada, solen ser més propensos a generar idees creatives.

Per ajudar a professionals i emprenedors a potenciar la seva productivitat laboral, la Spaces ofereix a Madrid i Barcelona àrees de treball dinàmiques, amb bany propi en què introdueix una cultura centrada en la creació d’una comunitat de persones amb interessos comuns i amb esperit emprenedor.

Per Tecnonews / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES