AndorraKidsFilmL’Andorra Kids’ Film Festival tanca la seva segona edició amb 5.200 assistents en una setmana plena de cinema i activitats a l’Illa on els nens i nenes han estat els protagonistes, doblant així el nombre d’espectadors de cap de setmana respecte a l’edició anterior

Objectes Perduts (Lost Property) i Fusta (Timber) s’han emportat el premi al Millor Curt 2015 i al Millor Curt de Medi Ambient, respectivament

El Festival consolida la seva aposta per mostrar al País dels Pirineus una selecció dels millors curtmetratges internacionals de l’any i crear a la vegada futurs espectadors crítics a través del públic infantil i familiar.

La projecció de curtmetratges provinents de més de 20 països diferents i premiats en els millors festivals de cinema internacionals s’ha completat amb un ampli programa d’activitats culturals, convertint el Festival en una cita anual que pretén ser de referència per a les famílies d’Andorra i Catalunya.

Enguany s’ha doblat el nombre d’espectadors de cap de setmana, augmentant el nombre de famílies que han seguit el festival en diverses sessions a les sales de cinema. Malgrat que en l’edició anterior la xifra total d’assistents va ser lleugerament superior a causa del concert del conegut grup musical televisiu, el 2015 s’ha incrementat el nombre d’espectadors del Festival a les sales.

El premi al Millor Curt 2015 ha anat a parar a la producció anglesa Objectes perduts (Lost Property). El film, dirigit per Åsa Lucander, explora la idea de la pèrdua de memòria i com els records donen forma a allò que som. Un emotiu curtmetratge en el qual una metafòrica oficina d’objectes perduts és el lloc on la protagonista anirà a buscar tot allò que estima i que ha perdut. Una història d’amor, però que per sobre de tot és una reflexió sobre la fragilitat de la ment. El Jurat ha estat presidit pel prestigiós i conegut actor Isak Férriz.

Per la seva banda, els nens i nenes del Jurat Escoles Verdes van ser els encarregats d’escollir Fusta (Timber), de Nils Hedinger, com a Millor Curt de Medi Ambient. El film, d’origen suís i carregat d’humor negre, presenta un grup de troncs que estan a punt de morir congelats durant una nit freda d’hivern, i s’adonen que ells mateixos, pel fet de ser llenya, són l’única solució per fer un foc que els salvi. La selecció es va realitzar durant l’acte celebrat el passat dimecres en el marc de les sessions escolars de l’AKFF, que ha comptat amb la participació de més de 2.000 escolars.

Les dades d’enguany encoratgen l’Andorra Kids’ Film Festival a seguir oferint als nens i nenes un cinema diferent, apostant per l’alfabetització audiovisual i fomentant l’hàbit del consum cultural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada