Confirmacions a Escaldes-Engordany

Els dies 6 i 7 de maig l’Arquebisbe d’Urgell va administrar el sagrament de la Confirmació a 70 joves de la Parròquia de St. Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany en dues celebracions en què hi van participar els preveres salesians que ajuden a la Parròquia, i altres Mossens.

A la seva arribada a la Parròquia fou acollit per la Cònsol d’Escaldes i una Consellera, i pels sacerdots.

A l’homilia l’Arquebisbe va remarcar el do de la Pau de Crist Ressuscitat que conté els diversos dons i carismes que l’Esperit Sant vol donar-los en aquest sagrament de la Confirmació, que renova la gràcia rebuda ja en el baptisme i envia per ser testimonis valents de Jesús.

També els demanà coherència en el seu comportament com a cristians, en especial pel que es refereix a la defensa de la vida i a l’oposició a tot allò que esclavitza, destrueix o manipula les persones, i que és cultura de mort i destrucció.

Animà els joves a ser enmig de la societat andorrana testimonis coherents d’amor a la Vida, que és sagrada i que cal respectar en totes les seves fases, especialment quan és més feble i depèn dels altres, i també en els ancians i els discapacitats, que cal estimar molt; també treballant per la pau contra la pena de mort o les discriminacions, o per donar vida a tothom, solidàriament, en moments de crisi econòmica. Tot està en relació amb l’amor i la digni tat de la persona humana, i és un distintiu cristià estimar la Vida, i respectar-la, perquè la vida és només de Déu.

Text i foto: Bisbat d’Urgell

TOTES LES NOTÍCIES