44 activitats de lleure i esports a la Guia d’Estiu per a infants de la Seu

Els nens i joves de la Seu d’Urgell i comarca ja disposen de la Guia d’Estiu 2016 on hi ha recollides totes les activitats de lleure i esportives que organitzen tant els ajuntaments com associacions, entitats esportives i empreses alturgellencs. A la Guia d’Estiu 2016 hi ha incloses un total de 44 activitats: 22 de lleure (casals, colònies, natura, tallers i camps de treball) i 22 esportives (futbol, bàsquet, hoquei, cavalls karate, esports d’aventura, esports de raqueta i piragüisme). Les propostes estan adreçades a infants de 3 a 12 anys, així com a joves a partir dels 12.

A la Seu d’Urgell s’hi realitzaran 14 activitats de lleure i 18 d’esportives. Pel que fa a comarca, 8 de lleure i 4 d’esportives.

El conseller comarcal de Joventut, Ricard Pérez, afirma que “un any més, a la guia d’estiu els nens i joves podran trobar un ampli ventall d’activitats, organitzades a la Seu i a la comarca de l’Alt Urgell durant les vacances estiuenques, per a tots els gustos i totes les edats”. Per la seva part, la regidora de Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Sílvia Iscla, afirma que “continuem reforçant amb noves activitats la franja que va dels 12 als 18 anys”. Al respecte, Iscla abunda que “enguany hem donat resposta a la petició sorgida del Consell Municipal de Joves pel que fa als tallers per a joves. El nostre objectiu és recollir les inquietuds dels joves i reaccionar positivament davant de les seves demandes”.

Com a novetat d’enguany cal remarcar els tallers per joves que organitza la Regidoria de Joventut i Infància de l’Ajuntament de la Seu i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell. La proposta, dirigida a un públic jove de 13 a 18 anys, ofereix diverses temàtiques com aprendre a fer de dj, fer grafits, aprendre a anar amb skate, fotografia a través del mòbil (organitzat juntament amb el Punt Òmnia), tallers de dansa (hip hop, breakdance, estiraments, percussió, etc.), organitzats amb l’Escola Municipal de Dansa.

Les temàtiques dels tallers han estat proposades pels membres del Consell Municipal de Joves de la Seu d’Urgell. Per a més informació i inscripcions cal adreçar-se a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell. Val a dir al respecte que properament se’n farà difusió dels mateixos. 

Es preveu que més de 2.000 infants i joves de la Seu i comarques veïnes gaudeixin d’algunes de les activitats que es mostren en aquesta guia. A més a més, més de 150 joves treballaran aquest estiu en alguna de les activitats que apareixen en aquesta guia, la majoria dels quals han fet el curs de monitor i director de lleure, títols que formen part del Pack Lleure que organitza l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

La difusió d’aquesta guia es fa a través de tots els alumnes de primària de les escoles de la Seu i comarca.

A més a més, es podran trobar exemplars d’aquesta guia als centres de secundària de la Salle, de l’Institut La Valira i de l’Institut Joan Brudieu, a l’Oficina Atenció Ciutadana (OAC) i al Servei d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, al Palau d’Esports, al Pavelló Poliesportiu, al Consell Comarcal de l’Alt Urgell i a les Escoles Municipals de Música, Dansa i Art.

També es pot trobar i demanar informació sobre la guia d’estiu a  www.oficinajove.cat per correu electrònic a alturgell@oficinajove.cat o trucant al telèfon 973 355 608.

La imatge de la Guia d’Estiu 2016 pertany a Urgell Torrent, jove alumna de segon curs d’ESO de l’Institut Joan Brudieu, guanyadora del concurs obert a tots els joves de la Seu i comarca per il·lustrar la portada de la guia.