42 joves es confirmen a Andorra la Vella

Ahir divendres al vespre, 42 joves de la Parròquia d’Andorra la Vella van rebre el sagrament de la Confirmació a l’església parroquial de Sant Esteve de mans de Mons. Joan-Enric Vives.

A la seva arribada, juntament amb el Rector i Arxiprest, Mn. Ramon Sàrries, esperaven a l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep la Cònsol Major, Hble. Sra. Maria Rosa Ferrer, i el Cònsol Menor, Hble. Sr. Jordi Ramon Minguillón. A més de Mn. Sàrries, van concelebrar l’Eucaristia amb el Sr. Arquebisbe el Vicari Parroquial P. Joaquim M. Folqué S.D.B., Mn. Josep M. Solé i Mn. Blai Fortuny, adscrits a la Parròquia, Mn. Cinto Busquet i dos capellans familiars d’un dels confirmands, un pare passionista resident a Santander i un capellà diocesà de Valladolid.
A l’homilia, remarcà, l’Arquebisbe, que l’Esperit ens dóna l’estada de Déu entre nosaltres. Ell la fa possible, ens ensenya a pregar i posa dins nostres les obres bones que mostraran la llum de Crist al món. I aprofitant el lema de la campanya prediencial nord-americana del 2008 “Yes. We can”, Mons. Vives convidà els joves confirmands a confiar en la pròpia capacitat de viure com a cristians amb l’ajuda de Déu, també en temps convulsos i complicats com poden ser els actuals: “Sí. Nosaltres ens en sortirem. Podem aconseguir-ho, perquè Déu està de part nostra, si ens deixem ajudar per Ell i triem allò que Déu vol”.
Citant Antoine de Saint-Exupéry al Petit Príncep “Tot el que és essencial és invisible als ulls”, l’Arquebisbe Joan-Enric exhortà els nois i noies que estaven per ser confirmats a no caure en la trivialitat d’una vida a la recerca de coses només materials sinó de donar valor a la vida de l’Esperit, que és qui dignifica i omple de sentit la vida humana.

Al final de la celebració litúrgica, l’Arquebisbe lliurà a cadascun dels confirmats un colom de la pau de fusta d’olivera, provinent de Terra Santa, i un exemplar del Nou Testament, tot convidant-los a llegir-ne cada dia un fragment.

El dia anterior, ja havien rebut del Rector un petit llibret editat per la Parròquia d’Andorra la Vella amb el títol “La meva iniciació cristiana”, en el qual hi consten la data i ell lloc del bateig, de la confirmació i de la primera comunió, així com les principals pregàries, les benaurances i altres indicacions fonamentals per a la vida d’un cristià.

Text i foto: Bisbat d’Urgell

2 comentaris

  1. La veritat és que trobo molt maco que aquests nens hagin rebut la confirmació…en una societat en la que s’han perdut els valors. Alguns personatges de l’esglèsia han fet molt mal, però jo personalment sempre he trobat persones molt bones i dedicades. Fins i tot a Sancho de Avila,vam topar amb un mossen, que ens va deixar a tots bocavadats, uffff…paraules profundes i sinceres que costen d’oblidar, quanta falta ens fan avui en dia.

  2. La confirmació no els farà ni bé ni mal.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES