Prop de 400 empreses alimentàries i de begudes es comprometen a reduir el contingut de sucre, sal i greixos. El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha concretat el compromís amb la signatura de fins a 20 convenis amb diverses associacions.

La intenció és reduir fins a un 10% de mitjana el contingut d’aquestes substàncies en els aliments. La mesura s’emmarca dins l’Estratègia de Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l’Obesitat (NAOS) de l’Agència Espanyola d’Alimentació i Nutrició.

Segons les dades, l’Estat espanyol té una de les taxes d’obesitat més altes d’Europa. El 54% dels adults té sobrepès i el 17% és obès. En la població infantil, el 40% té sobrepès i el 18% té obesitat. “L’OMS considera l’obesitat una pandèmia”, ha recordat la ministra María Luisa Carcedo.

Per això, el pla pretén fomentar l’alimentació saludable per ajudar a prevenir l’obesitat. És en aquest sentit que esperen que la mesura que ara s’aprova tingui un impacte “significatiu” en la cistella de la compra, tant dins com fora de la llar.

Les mesures afectes a aliments i begudes que pertanyen a 13 grups: les begudes refrescants, els productes de pastisseria, els cereals, les cremes, els derivats carnis, les galetes, els gelats, els nèctars de fruita, el pa especial envasat, els plats preparats, els productes làctics i les salses.

La ministra també ha recordat l’impacte que tenen les desigualtats socials en la salut i ha recordat que, segons l’Enquesta Nacional de Salut, se sap que “en les famílies amb menys ingressos, la incidència de patir obesitat és de gairebé tres vegades més gran que en les famílies de classe alta, un 16%”.

A més, en els infants d’entre quatre a 14 anys de famílies amb rendes baixes que prenen begudes ensucrades tres cops per setmana es quintupliquen els riscos d’obesitat en relació amb els de famílies acomodades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada