xina-internetSegons les últimes informacions vingudes des de la Xina, podríem arribar a pensar que certes coses estan canviant en la nació asiàtica.

Després de l’obertura tímida de les fronteres a través de Xangai, aquesta setmana el govern xinès ha donat una nova informació reveladora per via d’un dels seus diaris oficials més destacats, el The Beijing News. Segons resa la notícia, el govern d’inspiració comunista compta amb una xifra aproximada de 2 milions de treballadors que es dediquen a revisar i vigilar la xarxa.

Són treballadors públics encarregats d’aquesta tasca que no tenen, segons diu el govern, implicació en el moment de censurar una pàgina online o tancar-la.

D’altra banda el diari informa que un treballador, funcionari, que es dediqui a aquesta tasca, s’asseu davant d’un ordinador i com a única tasca, cada dia, intenta interceptar missatges. En casos com el de la xarxa social més destacada de la nació asiàtica, Wibo, amb 100 milions de missatges diaris podem fer un càlcul aproximatiu del volum de treball d’aquests funcionaris: 50 missatges a revisar en Wibo i els molts altres de pàgines web diferents.

Malgrat que algú li podrà semblar que la confirmació del propi govern no té res de aperturista, hem de dir que és molt poc freqüent veure com una institució de poder confessa els seus sistemes de vigilar la llibertat dels ciutadans.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada