ecorallyUn total de 39 vehicles de 15 marques diferents estan inscrits per disputar demà dissabte, 28 de març, el 5 EcoRallyRACC, la prova de regularitat i consum, pionera a Catalunya, que demostra el compromís que el RACC té amb la mobilitat sostenible i el foment del respecte al medi ambient dels conductors, per conscienciar així de la necessitat d’un canvi d’hàbits.

El 5 EcoRallyRACC es fonamenta en dos valors: premiar a l’equip que es mostri més regular al llarg de tot l’itinerari i, d’altra banda, al tàndem que realitzi tot el recorregut amb el menor consum de combustible possible, establint-se una classificació general que és la combinada de tots dos apartats.

La prova tindrà dos itineraris diferents, el primer pensat per a cotxes cent per cent elèctrics que hauran de completar 75,21 km (29,09 dels quals són de regularitat) i que finalitzarà al Circuit de Barcelona-Catalunya. En aquesta especialitat, denominada ElectroSeries, s’han inscrit 10 vehicles. El segon recorregut té dues seccions amb mitja part també al Circuit, però amb tres trams en cadascuna d’elles que sumen 237,68 km, 93,70 dels quals són de regularitat. El realitzaran els 29 cotxes que es reparteixen en 4 categories: híbrids (ECO1); cotxes alimentats exclusivament per combustible fòssil amb motors de gasolina (ECO2) o dièsel (ECO3) que emetin menys de 110 gr/km de CO2; i vehicles considerats ecològics i que no estiguin en les categories anteriors (ECO4). Aquesta última categoria ha crescut en aquesta edició, amb 7 unitats mogudes per gas, encara que la classe més nombrosa és l’ECO3, amb 17 participants.
 
La prova arrencarà a les 10.30h des d’Arc de Triomf de Barcelona, efectuarà mitja part entre les 13 i les 15.30h al Circuit de Barcelona-Catalunya i finalitzarà a partir de les 18h en el lloc des d’on haurà sortit al matí, després de recórrer els més de 237 km en carreteres obertes al tràfic de les comarques del Barcelonès, Vallès Oriental i Occidental, Bages i Baix Llobregat, sempre respectant les normes de circulació. La llista conté una qualitat esportiva i tècnica molt destacable en totes les categories, amb alguns conductors habituals de les ECOseries, campionat del qual aquest ral·li és la primera prova puntuable.
 
En ElectroSeries hi ha els guanyadors dels tres últims anys, l’equip format per Agustín Payá, acompanyat en aquesta ocasió de Sebastià Gispert (Mercedes Clase A E-Cell), i els periodistes de TV3, Enric Oller-Tomàs Molina (BMW i3), que hauran de fer front a una gran competència. Amb un altre BMW i3 participarà la coneguda periodista esportiva, col·laboradora del programa de Josep Pedrerol, Cristina Cubero, que farà binomi amb Mª Isabel Fontes, únic equip femení entre els elèctrics. També destaquen Xevi Casas-Iván Matavacas, amb un Tazzari Zero.

Entre els ‘ECO’ hi ha fins a cinc duets de pilot-copilot format per dones, tres d’ells amb cotxes que funcionen amb gas. Entre elles, Magdalena Oliver i Magdala Prats, que defensen els colors del Mercedes Quadis ECOteam, equip que estrena nom i vehicles en aquesta prova després de guanyar en els últims anys les ECOseries.

D’aquest equip destaca també el Campió absolut de les ECOseries 2014, Sergi Giralt i Joan Jordan (Mercedes-Benz Clase A 200 CDi) que ja van pujar al podi del passat EcoRallyRACC. També Albert Messalles-Jordi Renú (Mercedes-Benz Clase C 220 CDI) i Albert de la Torre-Albert Sánchez (Mercedes-Benz CLA 220 CDI.
 
Amb un Toyota Prius Hybrid, cotxes que han demostrat cada any que són els cotxes a batre en la combinada de consum i regularitat, el públic veurà de nou en acció al Campió Manel Juncosa, en aquesta ocasió copilotant a Jorge de Juan-Molina, o al copilot Pepe Adell, fent el propi amb el pilot motociclista Pau Soler però en un Porsche Panamera híbrid.

Amb Toyota Yaris hi haurà un equip important en les competicions ‘ECO’, Roger Aymerich-Gerard Aymerich. La pilot de l’Automòbil Club d’Andorra, Íngrid Rossell, forma equip amb un dels millors copilots de regularitat, Eloi Alsina (Ford Focus 1.0). Diversos periodistes s’han apuntat també a l’EcoRallyRACC, entre ells dos prestigiosos especialistes com Joan Dalmau i Gerard Farré.

El 5 EcoRallyRACC compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, Circuit de Barcelona-Catalunya, Blunik, diari Sport i Saba aparcaments.

Text i foto: RACC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada