La  promoció de la pràctica esportiva, la cohesió entre infants de diferents edats i l’impuls de la llengua francesa són tres dels objectius que han portat a l’escola andorrana de primera ensenyança de Santa Coloma a organitzar una jornada esportiva per a 380 alumnes del centre, sota el títol la ‘fête du sport’ aquest divendres al matí. Els esports convencionals com ara el judo, el bàsquet o el bàdminton han estat algunes de les activitats en les quals han participat els infants, tot i que també hi ha hagut d’altres més atípiques com una ‘spartan race’.

Totes les activitats han estat dirigides per tutors de llengua francesa i s’han impartit en aquesta llengua, ja que “volem buscar situacions de comunicació reals on els nens puguin utilitzar el francès”, segons ha explicat el director de l’escola, Bruno Bartolomé. La festa de l’esport és només una de les iniciatives creades pel centre per tal de fomentar l’esport i la convivència, atès que “això forma part de l’ADN de l’escola andorrana”, tal com ha explicat Bartolomé. A més, a finals de maig és dura a terme la cursa ‘Belluga’t’ amb la col·laboració de l’escola andorrana de secundària de Santa Coloma i l’escola francesa, per impulsar aquests objectius i on s’espera que participin un miler de persones entre infants i pares.

L’esport ha estat present aquest divendres al matí a l’escola andorrana de primera ensenyança de Santa Coloma, gràcies a la realització de la ‘fête du sport’. La jornada esportiva ha comptat amb la participació de 385 alumnes de l’escola que han tingut l’oportunitat de gaudir de diferents esports com ara el judo, el bàsquet, el bàdminton, l’handbol o el rugbi. A més d’aquests esports convencionals, els infants han gaudit d’una ‘spartan race’ i altres activitats relacionades amb un circuit d’agilitat o ‘zumba’.

La difusió d’hàbits saludables, la promoció de l’activitat esportiva i la cohesió entre els alumnes són alguns dels objectius d’aquesta iniciativa que ha apropat als infants de 3 a 12 anys la pràctica esportiva. Un altre dels objectius d’aquesta jornada és l’impuls de la llengua francesa, bona prova d’això és que totes les activitats s’han realitzat en francès, per tal de “buscar situacions de comunicació reals on els nens puguin utilitzar la llengua”, tal com ha explicat el director del centre, Bruno Bartolomé.

Tots els tallers han estat dirigits pels tutors de llengua francesa de l’escola. “La pràctica de l’esport forma part de l’ADN de l’escola andorrana”, amb aquestes paraules Bartolomé definia el foment de les activitats esportives, per part dels diferents centres del sistema andorrà. La cohesió i l’aportació de coneixement són dos dels aspectes que també ha posat en relleu el director a l’hora de comentar la jornada, atès que “volíem crear un record divertit en una situació que els ensenyi valors mitjançant una de les llengües vehiculars de l’escola”.

Precisament, part del programa d’activitats de l’escola per promocionar l’esport consistirà en la realització de la cursa ‘Belluga’t’ a finals del mes de maig. En aquesta prova es preveu que a més de l’escola de primera ensenyança i participin el centre de segona ensenyança de Santa Coloma i l’escola francesa, en una competició que reunirà prop d’un miler de persones entre familiars i alumnes, segons ha assenyalat Bartolomé.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada