credit-bpa2 L’executiu ha rebut fins a dia d´avui prop de 40 sol·licituds de crèdit per part d´empreses que tenen l´operativa limitada, arran de la situació de BPA. De moment se n´han autoritzat 21, que sumen prop de cinc milions i mig d´euros de crèdit. La majoria de les demandes són per operar a l´interior del Principat.

Fins a dia d´avui s´han rebut 38 sol·licituds de crèdit per a empreses que tenen problemes de funcionament perquè operen a través de BPA. D´aquestes, se n´han autoritzat 21, hi ha 7 pendents de rebre informació complementària i 4 han estat denegades perquè no complien els requisits. S´ha de destacar que 6 de les sol·licituds encara no han estat tractades. Fins ara els crèdits concedits sumen prop de 5 milions i mig d´euros. D´aquests, una mica més de 3 milions d´euros són per a pagaments nacionals i hi ha uns dos milions i escaig en operacions a l´exterior.

Aquesta línia de crèdit està en funcionament des de divendres passat. Està avalada pel Govern i les companyies han de pagar l’euribor més el 2%. En una primera fase s’habiliten 45 milions d’euros de crèdit, per arribar posteriorment a un màxim de 100. Les sol·licituds s’han de fer en un espai habilitat a la planta baixa de l’edifici del Govern. Les empreses han de presentar l’extracte bancari dels darrers dotze mesos, oferir informació sobre la situació del compte i justificar la demanda del crèdit. Una comissió tècnica que es reuneix diàriament avalua les sol·licituds.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada