prat florit pirineuEl  Consell de Ministres ha aprovat avui els ajuts per al foment al dall dels prats corresponents a l’any 2016 per un import de 374.966,43 euros. Es beneficien d’aquests ajuts prop de 70  titulars d’explotacions agràries d’arreu del Principat.

Aquests ajuts tenen com a objectiu que el bestiar de renda criat a Andorra sigui alimentat amb farratges produïts en el mateix territori, i alhora contribuir al manteniment del paisatge i de la biodiversitat vegetal dels prats.

Els ajuts atorgats avui corresponen a una de les quatre tipologies d’ajuts oficials que preveu la Llei d’Agricultura i Ramaderia, i s’atorguen un cop a l’any des de l’any 2000.

La quantia es calcula en funció de la superfície dallada i tenint en compte l’alçada de les parcel·les, ja que aquesta influeix en la seva productivitat. A més, també es contempla la dificultat del dall i la mecanització de la feina, de manera que quanta més complicació suposa aquest treball, més important és l’ajut.   El total dels ajuts aprovats avui és similar al de l’any passat tenint en compte que la superfície dallada es manté estable a Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada