Més de la meitat dels afiliats a la CASS ja han elegit el seu metge referent, una figura que va entrar en vigor el setembre passat. La xifra és vista com a positiva per la seguretat social, que està planificant la implantació de la via d’atenció integrada i del metge especialista referent.

El metge referent continua el seu desplegament i, a hores d’ara, 37.000 assegurats a la CASS el tenen assignat. Aquesta xifra és superior al 50% dels cotitzants. La majoria dels pacients s’han decidit per l’opció a la consulta del facultatiu i, en segon lloc, mitjançant el portal de la seguretat social. La CASS ha fet una valoració positiva d’aquestes dades i que avui RTVA destaca.

D’altra banda, també han assegurat que aquest 2019 tenen diversos reptes pendents, com ara la vigència plena de la via d’atenció integrada i la posada en marxa del metge especialista referent.

Joaquima Sol, Directora CASS, explica que “s’ha de planificar una mica com es vol implantar el metge especialista referent. Es podrà escollir qualsevol metge convencionat amb la CASS i s’haurà de comunicar qui és el teu metge especialista. Si es té una malaltia crònica, ja serà automàtic a partir del setembre”

També es vol arribar a signar nous convenis amb els col·legis professionals de fisioterapeutes i de metges.