33a Trobada al Pirineu: un 80% d’empresaris diuen haver apujat els preus respecte el 2021

33a Trobada al Pirineu: un 80% d'empresaris diuen haver apujat els preus respecte el 2021
Un nombre significatiu d’empresaris reconeixen la pujada de preus aquest 2022 (trobadaalpirineu.com)

El 80% dels empresaris assistents a la 33a Trobada al Pirineu, a la Seu d’Urgell i que ha comptat amb prop de 650 inscrits, han afirmat que durant el 2022 han augmentat els preus de venda respecte l’any anterior. Ho han reconegut durant el ‘Baròmetre de la Trobada Empresarial al Pirineu’, en què més de la meitat ha manifestat que l’augment ha estat de més del 5%.

Els participants al sondeig s’han mostrat optimistes quant a les previsions per als propers sis mesos. Pel que fa a la facturació, el 87% espera augmentar les xifres respecte l’any anterior, mentre que el 48% ha respost que preveu que els seus beneficis s’incrementin en comparació amb el darrer exercici. En relació amb la creació d’ocupació, el 65% ha assegurat que crearà nous llocs de treball en els propers sis mesos.

El cost de l’energia ha estat també una de les qüestions protagonistes durant el Baròmetre. El 38% creu que el preu s’incrementarà en els propers mesos i el 42% espera que s’estabilitzin els nivells actuals. D’altra banda, i en relació amb la sostenibilitat, el 65% de l’empresariat afirma que aplica a l’empresa un pla de sostenibilitat ambiental i, en paral·lel, prop del 18% ho està preparant.

TOTES LES NOTÍCIES