321 activitats de lleure per aquest estiu al Pirineu de Lleida amb 13.582 inscrits

La Direcció General de Joventut (DGJ) ha registrat, fins a dia d’avui, un total de 321 activitats de lleure per aquest estiu a les comarques del Pirineu de Lleida, que han estat notificades per les entitats organitzadores de les activitats: entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions.
 
A aquestes activitats hi ha inscrits, hores d’ara, un total de 1.939 dirigents i 11.643 participants, que majoritàriament faran colònies (10.624 inscrits en 55 activitats). La resta d’activitats es reparteixen entre els casals de vacances (8.841 286 activitats), les acampades (7.122 i 180), les rutes (1.127 i 50) i els camps de treball (617 i 180).
 
I pel que fa al lloc de realització, el Pallars Sobirà és, fins a data d’avui, la comarca amb més participants i dirigents inscrits (5.820), seguida del Pallars Jussà (3.199), l’Alt Urgell (2.152), l’Alta Ribagorça (1.921) i la Vall d’Aran (490).
 
Les entitats organitzadores tenen de termini fins a vint dies abans de l’inici de l’activitat per a notificar-la a la DGJ, de manera que les xifres aniran creixent les properes setmanes. Tot i així, aquestes dades ja superen l’activitat a les comarques del Pirineu de Lleida de juny a setembre de l’any passat, en què 10.960 nois i noies acompanyats per 1.740 dirigents i monitors van participar en 298 activitats.
 
D’altra banda, en el conjunt de la demarcació de Lleida, Joventut ja ha registrat un total de 24.538 participants i 3.793 monitors i dirigents per a fer 695 activitats, unes xifres que també superen l’activitat final de l’estiu passat: 24.269 nois i noies participants, 3.617 monitors i dirigents i 676 activitats.
 
Són dades que ha donat a conèixer aquest matí la directora general de Joventut, Marta Vilalta, durant la visita a l’acampada que el Centre de Promoció d’Activitats de Muntanya organitza del 19 al 31 de juliol al Campament Juvenil CIA Toirigo, a la Vall de Boí, en el qual participen 77 joves de fins a 17 anys i 15 monitors, majoritàriament procedents de les poblacions i comarques properes. A més de rutes i excursions per la comarca, els assistents a l’activitat també fan jocs d’educació en el lleure en aquest campament juvenil, un terreny d’acampada del Parc Nacional d’Aigüestortes que gestiona l’Associació Tumenia – Implica Pirineus.
 
A la tarda, Vilalta visitarà el camp de treball “Esbaiola’t a les Valls d’Àneu” que la DGJ organitza del 16 al 30 de juliol a Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà), on 24 joves de 14 a 17 anys col·laboren en l’organització del festival de teatre Esbaiola’t que s’ha fet aquest cap de setmana en aquesta població del Pallars Sobirà. Avui, els joves participen en les tasques de desmuntatge dels diferents materials i escenaris.
 
Al vespre, a les 19.15h, la directora general de Joventut es desplaçarà al municipi de Cerbi -pertanyent a la Guingueta d’Àneu- per conèixer de prop el desenvolupament del campament Minairons, on 22 joves de 14 a 16 anys hi estan acampats per fer-hi activitats d’educació en el lleure i excursions per la zona, inclosa una ruta de dos dies.
 
Demà dimarts, a les 10.30h, Marta Vilalta visitarà les colònies de natura de “L’estiu és teu!” que la DGJ duu a terme aquests dies a l’alberg de Son (Les Planes de Son) i, a les 12.00h, anirà a l’Escola Piragüisme de Son on també hi ha organitzades unes colònies multiesportives de “L’estiu és teu!”.
 
Finalment, a les 17.00h de la tarda, coneixerà les activitats que tenen lloc al camp de treball “Descobrim la Peramola Medieval”, organitzat per la DGJ i gestionat per l’Associació per a la Coordinació de Membres i Entitats de Lleure Rurals de Catalunya. Aquesta activitat, que té lloc a Peramola (Alt Urgell) del 17 al 31 de juliol, compta amb la participació de 15 joves de 18 a 29 anys catalans i d’arreu del món que hi fan tasques de descoberta del patrimoni local.
 
Uns 546 joves a quatre albergs del Pirineu lleidatà
 
Les previsions donades a conèixer també inclouen les estades en albergs que formen part del programa “L’estiu és teu!”, organitzat per la DGJ. Es tracta d’estades de dues setmanes en alguna de les instal·lacions de la Xarxa d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) en les modalitats de música, idiomes, esportives, multiesportives, combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, enginy, circ, teatre, veu, cinema, natura, excursionisme i descoberta de Barcelona.
 
S’ha ofert plaça per a 546 infants i joves de 5 a 17 anys a quatre dels albergs de la xarxa que la Generalitat té a les comarques del Pirineu lleidatà, dels quals:
 
Albergs
Tipologia
Places
La Seu d’Urgell
Combinades de multiesportives i anglès
210
Son
Natura
106
Sort
Multiesportives
80
Tremp
Astronomia / Combinades de multiesportives i anglès
50 / 100
TOTAL
 
546
 
D’altra banda, a l’alberg de Navès (Solsonès) també hi ha organitzades unes colònies que combinen multiesportives i anglès, amb 50 places.
 
Els albergs del Pirineu de Lleida ofereixen una de les novetats d’enguany, com és la tematització de les estades combinades d’anglès i multiesportives a l’alberg de Tremp. Les estades submergiran els participants en l’època en què la conca de Tremp era zona de confluència entre el món musulmà assentat a Lleida i els comtats cristians de muntanya establerts a recer dels Pirineus. Per a fer-ho, hi ha programades activitats a les torres antigues i castells de frontera de la zona, un torneig medieval o un concurs de trobadors.
 
7 camps de treball al Pirineu
 
Aquest estiu, les comarques del Pirineu de Lleida acolliran set camps de treball organitzats per la DGJ a través de diferents entitats i fundacions als quals, a dia d’avui, hi ha inscrits 137 joves. D’aquests, quatre són per a joves catalans i tres per a joves catalans i de la resta del món.
 
A la resta de la demarcació de Lleida hi ha organitzats 8 camps de treball més per a 158 joves.
 
Entitat
Camp de treball
Àmbit
Municipi
Associació per a la Coordinació de Membres i Entitats de Lleure Rurals de Catalunya – CRUC
Treballem pels senders de Talarn II
Medi Ambient
Talarn
Fundació Pere Tarrés
Esbaiola’t a les Valls d’Àneu
Cultura
Esterri d’Àneu
Associació la Sorellona
Planejant sobre la Serra del Cadí
Medi Ambient
Alàs i Cerc
Fundació Escolta Josep Carol
Recuperem camins històrics a l’Alta Ribagorça
Medi Ambient
El Pont de Suert
Associació Tumeneia
Implica Pirineus: camins i boscos del Parc Nacional i el seu entorn*
Medi Ambient / Patrimoni
Vall de Boí
Associació per a la Coordinació de Membres i Entitats de Lleure Rurals de Catalunya – CRUC
Descobrim la Peramola Medieval
Patrimoni
Peramola
Associació Alba
Give me your hand, let’s do Alta Ribagorçafor inclusion
Medi ambient / Patrimoni
Llesp (el Pont de Suert)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *