La  policia traurà a concurs un mínim de 30 noves places l´any vinent, després de l’aprovació de la modificació de la llei del cos d’ordre. Les incorporacions serviran per cobrir 25 jubilacions mentre que 5 són de nova creació, així ho ha explicat a RTVA el seu director, Jordi Moreno.

L´ampliació de la plantilla permetrà reforçar l’àrea d’investigació, principalment les unitats de delictes econòmics, contra les persones i de blanqueig. També, per fer nous concursos de promoció interna.

L’aprovació de la modificació de la llei de la policia condicionarà el moment en què es trauran a concurs les noves places, ja que la regulació endureix l´accés al cos pel que a la formació acadèmica i física i canvia alguns conceptes retributius. És previst que la convocatòria es faci d´un sol cop ja que urgeix reforçar la plantilla. Tot i així s´ha de garantir que la formació i la infraestructura siguin correctes en ser una de les promocions més àmplies de la història del cos d’ordre.

Amb les noves incorporacions la plantilla superarà els 220 agents. El reforç permetrà destinar més policies a l´àrea d´investigació. Actualment n’hi ha 41. Això sí, Moreno avança que “ara posaríem més gent a delictes tecnològics o de blanqueig, però d’aquí a que estiguin formats potser han canviant les tendències”.

El reforç en la plantilla també permetrà fer promoció interna i crear noves places de comandament. La darrera convocatòria s’ha fet aquest any per 7 oficials, un suboficial i 20 caporals, però encara no n’hi ha suficients.

Jordi Moreno no descarta ampliar més la plantilla després de cobrir les 30 noves places.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada