3 de cada 5 APPs no s’utilitzen

Segons dades analitzades per Bluumi, la consultora tecnològica pionera en transformació digital mòbil a Espanya, 3 de cada 5 aplicacions instal·lades en els telèfons dels espanyols no s’utilitzen i a més pateixen de sobrepès alentint el terminal i perjudicant el seu rendiment.

Aplicacions de tota la vida han multiplicat el seu pes per 10 en només 3 anys. Això provoca seriosos problemes en terminals amb aquest temps. El primer error que ocasionen és lentitud en el processador i en l’ús del telèfon ja sigui per obrir aplicacions, per fer fotografies o enviar missatges. Ara és habitual que una APP sobrepassi els 100MB quan fa 3 anys amb prou feines superaven els 40 Mb.

El problema s’accentua quan aquestes aplicacions que ja tenen un excés de pes més porten associades o generen més arxius com les de missatgeria amb les fotos, les de vídeo o altres d’arxius com les notes, els documents etc.

Segons dades de Bluumi, 7 de cada 10 Espanyols es queixen de l’espai en el seu terminal fins i tot després d’haver esborrat fotografies o haver contractat serveis en el núvol per fer les seves còpies de seguretat. Ni tan sols els usuaris de smartphones amb targetes externes queden exempts d’aquesta problemàtica.

En un estudi realitzat entre 200 terminals diferents Bluumi ha detectat que només es fan servir de mitjana 2 de cada 5 aplicacions instal·lades sobrant així gairebé la meitat. Les principals APP que els usuaris eliminarien serien les que vénen preinstal·lades pels fabricants.

Estanislao Asián, director d’operacions de Bluumi explica, “Les APP que no s’utilitzen són un llast per al rendiment dels smartphones. En tan sols 3 anys hem pogut comprovar com les aplicacions tradicionals de missatgeria, xarxes socials o algunes de bancs s’han multiplicat per 11 el seu pes. És a dir APPs que abans pesaven 12Mb han passat a ocupar més de 120MB. Això és una cosa que els terminals, sobretot els de més de 2 anys noten i es tradueix en alentiments desesperants “

Els espanyols porten de mitjana 35 aplicacions instal·lades entre missatgeria, xarxes socials, mapes, bancs, el temps, aplicacions de compres o de fidelització d’empreses. D’altra banda els videojocs són els primers a ser eliminats a l’hora de buscar espai.

Bluumi ha estimat una mitjana de 3 descàrregues d’aplicacions al mes, el 90% d’aquestes noves descàrregues amb prou feines es fan servir. Els usuaris d’entre 20 i 35 anys són els que més aplicacions noves es descarreguen i els que més ús els donen. Al capdavant destaquen les de missatgeria, Xarxes Socials i Compres online.

“Cada any es consolida l’ús d’aplicacions de fidelització d’empreses. Hi ha més APP de descomptes o punts que jocs. Empreses que abans utilitzaven una targeta de punts o de fidelització han donat ja el salt a l’APP que resulta molt més còmode per als usuaris que a més de portar la seva targeta tenen accés a més informació, programes de fidelització, compres o fins i tot notificacions amb les empreses. En l’últim any hem viscut un increment en l’ús d’aquest tipus de APPs per sobre d’altres”.

Segons dades de Bluumi, els espanyols compten en el seu telèfon intel·ligent amb 7 categories d’apps en els seus smartphones. Xifra que entre els joves de 18 a 26 anys s’eleva fins a 8. Les que més penetració presenten són les de missatgeria amb un 89%, seguides de les de mapes/viatges amb un 65% i jocs amb un 55%. La meitat dels usuaris consultats també té en els seus telèfons programari d’empreses, transport i música descarregat. A més, un 40% reconeix que compta amb apps de fotografia i vídeo.

Per títols WhatsApp lidera el rànquing d’APP més usada pels espanyols en la categoria de comunicació, Google Maps a la de viatges, Candy Crush Saga es manté per cinquè any a la de jocs, El Temps en la de temps, Amazon en la de compres seguida de prop de diferents APPs d’outlets, Spotify en la de música, Facebook a la de societat, YouTube a la d’entreteniment i Instagram a la de fotos.

Desafortunadament per als desenvolupadors i marques, els usuaris no guarden massa temps les APP. El 65% de les aplicacions que es descarreguen s’acaben esborrant als 3 mesos de mitjana. La raó principal és el tema de l’espai en el Smartphone. Les APP cada vegada són més pesades i suposen un problema per al terminal pel que unit a la manca d’ús acaben sent esborrades.

TOTES LES NOTÍCIES