3.400 places a les activitats de lleure i esportives d’Andorra la Vella

El programa Viu l’estiu torna a oferir aquest estiu un ampli ventall de propostes adreçades a tots els públics per donar resposta a les necessitats de les famílies que busquen activitats de lleure per als fills i també per promoure la pràctica esportiva entre la població. En aquesta edició, tal com ha concretat el cònsol menor, Miquel Canturri, el Comú ofereix prop de 3.400 places adreçades a infants, joves, adults i majors de 55 anys distribuïdes en onze activitats diferents que tindran lloc entre l’1 de juny i el 13 de setembre.

Les inscripcions per al casal d’infants El Llamp i la Ludoteca de Santa Coloma (hi haurà disponibles prop de 1.300 places per a nens i nenes de 3 a 8 anys) s’han obert aquest matí, mentre que les 80 places per participar a les colònies d’estiu s’obriran demà dimarts dia 28. Aquest any les colònies es traslladen a la població catalana de Brunyola (Girona), a la casa Can Font que disposa de piscina, camps de futbol i bàsquet i un entorn a la natura. Davant la bona resposta que va tenir l’estiu passat la proposta de sortir uns dies d’Andorra i oferir als infants la possibilitat de conèixer un entorn nou, el Comú torna a apostar pel mateix format d’activitat: hi haurà tallers, excursions i jocs per fomentar la convivència, de la mà de monitors d’Andorra i amb un programa elaborat des del departament de Social. S’han organitzat dos torns de colònies (del 29 de juliol al 9 d’agost i del 19 al 30 d’agost) amb places limitades a 40 infants per torn.

D’altra banda, el proper dimarts, 4 de juny, s’obre el període d’inscripció per a les activitats esportives adreçades a infants i joves. En aquest cas, tonen les escoles esportives (735 places per a participants de 6 a 13 anys on es combinen activitats aquàtiques, esportives, recreatives i de muntanya), el Mou-te (540 places per a participants de 6 a 14 anys on es pot escollir entre diferents esports i combinar-los amb activitats recreatives), i per al campus de kung-fu, una de les novetats d’enguany que s’adreça a practicants de 5 a 15 anys i que també integra activitats de lleure.

Per al públic jove hi ha tres propostes específiques. Els Dijous alternatius, una de les novetats, en què es podran provar esports alternatius com ràfting, trekking, quizomba, bachata, escalada o tirolina, entre d’altres, tots els dijous de juliol i 3 d’agost; l’Esport jove, en què s’ofereix vòlei platja i activitats físiques al Centre esportiu dels Serradells; i les Setmanes joves, amb setmanes temàtiques de vela, vòlei platja, parkour, muntanyisme i descens en BTT.