3.000 persones visiten el pavelló firal del Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal

congresHauran estat 3.000 les persones que han visitat el pavelló firal del XIV Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal segons els xifres que ha facilitat aquest divendres al migdia el vicepresident del certamen, David Palmitjavila. L’organització també ha xifrat en 1.500 el nombre de participants, dels quals un miler han estat congressistes i uns 500 persones vinculades a les empreses expositores.

Ha estat en el decurs de la roda de premsa de balanç del XIV Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal que s’ha celebrat al llarg de tota aquesta setmana que s’ha fet pública una primera estimació de les xifres de participació en el certamen i de les visites al pavelló firal. David Palmitjavila ha qualificat les xifres ‘de rècords’ amb més 180 ponències qeu hi ha hagut al Congrés, 65 estands d’expositors i 120 marques representades.

Han estat un total de 1.500 participants de 48 nacionalitats diferents entre congressistes i persones vinculades a les empreses expositores. D’aquests, han estat els espanyols els que han assistit amb més nombre (més de 200), i destaca la presència de japonesos amb més de 80 persones.

A més es calcula que unes 3.000 persones han visitat el pavelló firal, entre professionals del sector vinguts de fora i el públic en general que va poder entrar-hi el dijous amb l’obertura de portes.

David Palmitjavila, vicepresident del Congrés, també ha explicat que pel que fa a la cobertura mediàtica, hi ha hagut 48 periodistes acreditats de 7 nacionalitats diferents.

En l’apartat de les valoracions sobre l’organització, el president de l’AIPCR, Oscar de Buen, ha dit que estava ‘molt satisfet del treball fet per Andorra’ tant pel que fa a l’audiència, l’assistència, les presentacions i la participació expositora.

‘Tot ha contribuït’ ha explicat ‘a generar un ambient favorable per a l’intercanvi de coneixements’. Segons De Buen, ‘les expectatives s’han acomplert amb escreix’. El president de l’AIPCR ha declarat que ‘ens ha sorprès Andorra: un gran èxit’.

Per la seva banda, el ministre d’Economia i Territori i president del Congrés, Jordi Alcobé, ha dit que el certamen ha tingut ‘un impacte molt positiu’ que econòmicament ‘valorarem més endavant’. Però n’ha destacat el ‘perfil important’ de les 2.000 persones que han estat entre setmana al país.

Alcobé ha recordat que es tracta ‘del Congrés més gran que hi ha hagut mai’ a Andorra i que ‘l’impacte que ha generat per a l’economia del país, i per al coneixement ha estat molt important’. El ministre ha declarat que Andorra supera un repte i demostra que pot organitzar congressos i esdeveniments de primer nivell mundial amb una forta afluència de participants i visitants’. ‘Això ha estat un èxit’ i ‘objectiu acomplert’ ha conclòs Alcobé.