Aquest dissabte 12 de maig, ERC Alt Urgell, conjuntament amb els ajuntaments de Coll de Nargó, Peramola i Fígols i Alinyà, ha participat per quart any consecutiu a la campanya de recollida de residus Let’s Clean Up Europe netejant una part de la riba del pantà d’Oliana, a l’alçada de Coll de Nargó.

La jornada ha comptat amb la participació d’una vintena voluntaris convidats per les diferents organitzacions i s’ha arribar a recollir més de 3000 kg de residus, entre els quals 48 pneumàtics, 1 nevera, 1 termo i altres estris i maquinària.

Els organitzadors han valorat la jornada amb moltíssima satisfacció; no només pel nombre de participants sinó per la immensa feina feta i l’impacte sobre els voluntaris de la necessitat de reutilitzar i reduir el consum de tants materials que acaben avocats com a deixalla.

Els participants han fet propostes per tal de millorar la conscienciació dels veïns en quan a fer un consum més sostenible i alhora, establir mesures per evitar que els residus campin lliurement pels rius i espais naturals. En aquest sentit, els organitzadors i participants també volen fer un crit d’alerta per la falta de conservació d’aquest espai natural en concret, propietat de la Conca Hidrogràfica de l’Ebre. Aquesta organització és la responsable del manteniment i neteja de les lleres del pantà i, vist el seu estat previ a la intervenció dels voluntaris, la CHE està lluny d’atendre les seves obligacions.

La jornada ha finalitzat amb un dinar per als voluntaris ofert pels ajuntaments de Coll de Nargó, Peramola i Fígols i Alinyà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada