voluntaris-naturaDesprés de la bona acceptació de la primera edició del CVN, el departament de Medi Ambient del Comú de la Massana ja treballa en el pròxim curs, que es posarà en marxa el 3 de febrer. Abans, però, es portarà a terme el procés per seleccionar els dotze joves que rebran la formació en gestió forestal i jardineria. “Es tracta de joves que en aquests moments no estudien ni treballen i per tant se’ls dona l’oportunitat de formar-se en una professió de futur, ja que hi ha una mancança de tècnics especialitzats en el manteniment dels boscos”, assegura la consellera Jael Pozo, que afegeix que “els alumnes de la primera edició van respondre molt positivament i ara estan preparats per treballar”. Aquest procés es realitzarà amb la col·laboració dels diferents centres joves del país i del Ministeri d’Interior del Govern.

Cal dir que el CVN es pot tirar endavant gràcies a l’aportació econòmica de Carisma, l’entitat que gestiona la botiga de segona mà, que hi destina 8.000 euros. El projecte també compta amb la col·laboració de Bomosa, Fundació Claverol i Assegurances Generals.

El curs tindrà una durada de vuit mesos, amb un programa de tres-centes hores teòric-pràctiques (coneixements de flora i fauna autòctona, disseny d’espais enjardinats, poda i plantació, cartografia…) i quatre-centes cinquanta hores pràctiques sobre el terreny. A més, els joves també realitzaran diversos treballs en benefici de la parròquia, ja sigui neteja de boscos o creació d’espais enjardinats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada