29a escudellada popular de Sant Antoni a Escaldes

Aquest dimarts al migida la plaça dels Dos Valires d’Escaldes-Engordany ha acollit la 29a escudellada popular de Sant Antoni que des del 1983 organitza l’Asssociació d’Amics del Pont dels Escalls. Un acte que aplega centenars de ciutadans per degustar aquest plat típic de la gastronomia andorrana i catalana.

La preparació de les més de 2.000 racions d’escudella no és una tasca senzilla, ja que requereix hores i hores de preparació. Per aquest motiu, els membres de l’Asssociació d’Amics del Pont dels Escalls cada 17 de gener són molt matiners per començar a fer fumejar les olles i preparar tots els ingredients (botifarra negra, blanca, pilota, ceba, pastanaga,…) que integren aquest plat l’origen de qual prové de les famílies pageses que bullien les restes de la collita i altres aliments.

Els membres del Comú d’Escaldes-Engordany, encapçalats per la cònsol major, Trini Marín, i el cònsol menor, Marc Calvet, no han faltat a la cita i han degustat amb la resta de ciutadans el plat d’escudella.

La propera cita del calendari amb les tradicions són els Encants de Sant Antoni que se celebraran el proper 5 de febrer a la plaça de l’església de Sant Pere Màrtir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.