26 nois i 3 noies aspiren a aconseguir una de les quatre noves places al Cos de Bombers. Aquests dies estan fent les proves físiques segons informa RTVA.

La velocitat, la resistència o el fons són alguns dels factors que es valoren en aquest tipus de test físic que en part es fa al mateix parc de la unitat d’extinció i prevenció d’incendis. Abans, però, també s’han fet exercicis per descartar aprehensions com ara la por a l’alçada, a la foscor o la claustrofòbia. Les proves estan dissenyades per trobar el candidat més complet.

Abans d’aquests exàmens físics els candidats han superat un examen mèdic previ i unes proves escrites sobre història i institucions andorranes. La convocatòria estava pensada per a sis places però dues s’han cobert amb agents ja integrats en el cos. De totes maneres i en el cas de no aconseguir alguna de les vacants actuals els aspirants tindran noves oportunitats en un futur.

Entre els candidats hi ha 5 aspirants que coneixen aquest servei ja que són fills i nets de bombers. Aquestes quatre places són per cobrir jubilacions. La direcció del cos assegura que de moment el nombre d’efectius és suficient però per millorar qualitativament sí que caldria plantejar en un futur l’augment de la plantilla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada