26 casos més de coronavirus pugen el total d’afectats a 188

Martínez Benazet
Joan Martínez Benazet ha confirmat la tercera defunció

Aquest migdia s’ha informat de 26 casos més de persones afectades per coronavirus pel que el total a Andorra puja a 188. D’aquests  3 han estat donats d’alta i dos han estat defuncions, pel que en queden 183 d’actius.

Recordem que també hi ha una altra possible defunció. Es tracta d‘una persona de 88 anys de la qual ja es va informar en el dia d’ahir però que s’havia de confirmar que la causa de la mort era el covid-19.

El ministre de Salut Joan Martínez Benazet ha informat en la roda de premsa habitual d’aquestes dades i d’altres de l’afectació de la pandèmia a Andorra.  En concret ha especificat que dels afectats hi ha 48 professionals de la salut infectats i que en les darreres 24 hores s’han obtingut 31 resultats negatius de persones que finalment han estat afectades per grip.

A l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell hi ha 33 persones ingressades, 6 de les quals es troben a la Unitat de Cures Intensives amb respiració assistida en estat estable i que no han mostrat cap d’ells, tant joves com gent gran, cap signe d’empitjorament. A més hi ha tres persones més a l’UCI pendents de confirmació de covid-19.

Tal i com ja es va informar ahir, durant aquesta setmana s’espera que un total de 62 professionals de la medicina acabin el seu confinament i durant la setmana vinent una quantitat similar “el que alleujarà la presió que hi ha sobre el sistema sanitari”.

Martínez Benazet també ha informat que en el dia d’avui ha arribat força material de protecció que ha trigat un mes i mig per la complicació que s’ha produït a tot el món. Així mateix ha indicat que s’observa “una corba aplanada de la infecció” i que això ha estat gràcies a la col·laboració i actitud de la població.