250 alumnes de l’Alt Urgell participen en el programa Esport Blanc

Foto: CCAU

Tots els centres públics de primària de l’Alt Urgell ja formen part del programa Esport Blanc Escolar, promogut per la Secretaria General de l’Esport i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Aquest curs 2017-2018 s’hi ha incorporat l’escola Sant Jordi d’Oliana, mentre que el 2018-2019 està previst que s’hi afegeixi el Col·legi La Salle (concertat). L’objectiu de la iniciativa és l’impuls dels esports d’hivern en la població infantil de les comarques pirinenques de Catalunya.

L’activitat, que es desenvolupa en horari lectiu i en el marc curricular, s’adreça a l’alumnat de cicle mitjà, que engloba els cursos de tercer i quart de primària. Pel que fa a l’Alt Urgell, com en anys anteriors, s’han programat un total de vuit sessions, repartides en dues sessions d’esquí alpí, dues sessions de surf, que tenen lloc a Masella, i quatre sessions d’esquí nòrdic, que es realitzen a Sant Joan de l’Erm. Les sortides a la neu, de les que es beneficien 235 escolars, es van iniciar el dia 9 de gener i finalitzaran el 20 de març.

En tractar-se d’una activitat subvencionada per la Generalitat de Catalunya a través del Consell Català de l’Esport, les famílies només han de pagar un preu de 26,50 euros per les vuit sessions. D’altra banda, el transport està gestionat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell a través d’un ajut del Consell Català de l’Esport i de la Diputació de Lleida.

Els centres d’ensenyament de l’Alt Urgell que participen en el programa Esport Blanc Escolar són l’Escola Albert Vives, l’Escola Pau Claris i l’Escola La Valira de la Seu d’Urgell, el Col·legi Sant Jordi d’Oliana i les zones escolars rurals (ZER) Urgellet (Escola Rosa Campà de Montferrer, Escola Arnau Mir del Pla de Sant Tirs i Escola de Castellciutat -que aquest curs no hi aporta alumnes-) i Narieda (Escola Sant Climent de Coll de Nargó, Escola Miret i Sans d’Organyà i Escola Sant Miquel de Peramola). Els alumnes van acompanyats de mestres del centre o de famílies, que col·laboren en les tasques de recollida i preparació de material i forfaits.

Més incorporacions al Pirineu

La ZER de la Vall de Boí també s’ha incorporat aquest curs escolar al programa Esport Blanc Escolar. La iniciativa compta amb un pressupost de 465.000 euros per a tot Catalunya (nou comarques, 51 centres i 2.056 alumnes).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada