La sala de congressos del Complex Socioesportiu d’Encamp ha acollit la 26a Festa Culinària d’Encamp, organitzada per l’Associació Pro Agermanament d’Encamp (Apae). Quinze persones han participat en el concurs de cuina, en el que l’única regla era utilitzar la carn de porc com a base del plat, ja fos rostit, a la brasa o fregit. Plats típics de la gastronomia andorrana, però també àpats exòtics d’altres continents. Els membres del jurat han valorat l’elaboració, l’originalitat, la presentació i la combinació d’ingredients.

Una desena de nenes i nens de la parròquia també han participat, presentant pastissos decorats de totes formes i mides. “Són els que estan més emocionats a fer-ho”, ha explicat la presidenta de l’Apae, Lourdes Rich, que veu com un dels objectius de l’associació “que això continuï amb el jovent”, perquè tradicions com la festa culinària no es perdin amb el temps. Amb els plats presentats pels infants i els adults, l’Apae farà un calendari amb el 2019.

Després de presentar els plats, els assistents han pogut gaudir de l’actuació d’un grup d’acordionistes i les danses de l’Esbart Sant Romà. Tot seguit, han pogut tastar els plats presentats i sopar un àpat ofert per l’associació. Com a novetat, també s’ha organitzat un tast de formatges de la Formatgeria Casa Raubert. La vetllada ha finalitzat amb un ball de nit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada