25 persones ateses al servei d’atenció antisida de la Seu

El servei d’atenció sociosanitari de l’Associació AntiSida de Lleida a la Seu d’Urgell, que es troba ubicat a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, s’ha presentat aquest migdia públicament després d’iniciar la seva tasca a la nostra ciutat i comarca el juliol de 2011. Aquest servei té el suport econòmic de la Diputació de Lleida, mentre que el material preventiu és aportat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

En aquesta presentació, el president de l’Associació AntiSida de Lleida, Joan Fibla, ha explicat que aquest servei porta a terme un treball en xarxa per promoure tant la prevenció sanitària com l’atenció a les persones afectades pel VIH. “Això ha estat possible gràcies a l’esforç conjunt que des de l’any passat portem realitzant des de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i la col•laboració dels agents i institucions tant de l’àmbit social, educatiu, de salut i de joventut que han facilitat un abordatge de proximitat de les accions preventives, afectivo-sexual i d’atenció sociolaboral vers el VIH que oferix l’Associació AntiSida”, ha afirmat Fibla.

En aquest quasi primer any de funcionament, el servei ja ha atès a unes 25 persones que han rebut per part d’una professional del món sanitari, atenció personalitzada, anònima i gratuïta sobre la sida. El servei també oferix atenció telefònica de manera directa i també derivant a centres hospitalaris de la demarcació.

Joan Fibla ha remarcat a un any de la posada en funcionament d’aquest servei d’atenció sociosanitari de l’Associació AntiSida a la capital de l’Alt Urgell, “ens sentim força satisfets, ja que està tenint uns resultats que ja preveiem”. Fibla ha afegit que el percentatge d’incidència del VIH a la nostra comarca es troba en la mitjana del país, però que aquesta acció ajuda a fer accessible a la població pirinenca als recursos necessaris.

En la presentació del Servei d’Atenció Sociosanitari de l’Associació AntiSida que s’oferix des de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell també hi han participat la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Anna Feliu; el diputat de la Diputació de Lleida, Antoni Navinés; el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro; i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla.

En la seva intervenció, Jesús Fierro, ha alabat la suma d’esforços de les diferents institucions per fer possible un servei com aquest, el qual aporta informació bàsica als nostres joves sobre el VIH i ha agraït la tasca que porten a terme els diferents professionals que hi participen.

Per la seva part, Albert Batalla, ha donat les gràcies a totes les institucions per fer possible haver portat aquest servei a la Seu d’Urgell. “Aquest servei que informa sobre la prevenció de la sida, que dona a conèixer conductes de risc per poder evitar-les, tot acostant recursos, és d’altíssima utilitat per a tota la població juvenil de la Seu i comarca”, ha subratllat Batalla.

L’alcalde urgellenc ha finalitzat tot manifestant que “parlar d’una malaltia com la sida, cal que les institucions públiques es solidaritzin amb la feina d’informació i prevenció que fan els professionals com amb les persones afectades, amb l’objectiu de desestigmatizar-les”.

El Servei d’Atenció Sociosanitari de l’Associació AntiSida es realitza cada dimarts, de les quatre de la tarda a les vuit del vespre des de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

El Servei d’Atenció sociosanitari a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell s’ha atès dos àmbits essencials. En l’àmbit preventiu: oferir informació i assessorament sobre el VIH/sida i sobre l’afectivitat i sexualitat, potenciar en les habilitats assertives i saludables, facilitar la prova de detecció d’anticossos del VIH, facilitar material profilàctic i informatiu amb la col•laboració i derivació dels diferents agents educatius i sanitaris.

Mentre que en l’àmbit social: Facilitar informació específica per aquelles persones que es trobin en una situació de seropositivitat i/o a la seva xarxa familiar, Informar i assessorar sobre els diferents recursos sociosanitaris i laborals del territori com de la pròpia entitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.