Un cop finalitzada la deliberació del jurat aquest diumenge al migdia, es va posar punt final a una nova edició del concurs d’escultures de neu al Pas de la Casa, un any més, marcat per la bona participació i l’altíssim nivell dels artistes, motivats pel tema central: “la dona”.

El públic que es va acostar fins al punt de treball i posterior exposició, ha pogut veure un total de 25 obres d’art, que des de divendres han modelat una cinquantena d’artistes, dividits en dues categories: professionals i estudiants.

El primer premi en la categoria professional ha estat per a l’obra “Híbrida” de l’Arnau Pérez-Orobitg i Glòria Morató (premi de 1.000 euros). Pel que fa a la categoria estudiants, la primera posició ha estat per a l’escultura “Senda” dels artistes Roger Frederiksen i Eulàlia Selbrés (premi de 500 euros).

El segon premi de la categoria professional ha estat per a la dupla d’artistes integrada per Carlos Martínez i Berta Gijón amb l’obra sota el nom “Jo Sóc” (premi: 700 euros).

I, en la categoria estudiants, el segon lloc ha recaigut en la peça artística “Escultora” dels artistes “Cristina Augé i Víctor Peiró (premi de 200 euros).

I, el tercer premi en la categoria de professionals ha estat per al Roger Vilanova i Rosa Mari Martí, amb l’obra “Cúmul” (premi de 500 euros); pel que fa a estudiants, el tercer lloc a estat per a Vanessa Torres i Ainhoa Goenaga amb l’obra “Llum” (premi: 100 euros).

Enguany, a més, s’han atorgat dues mencions d'”excel·lència”. La d’Andorra, atorgada pel Comú, ha estat per a l‘Emma Regada i Jordi Ribes, l’escultura es titula “Sensualitat captivadora!; la menció del públic ha recaigut en Aaron Pérez i Ondina Oliva amb la peça titulada “La importància de la dona”.

El cap de l’àrea de Museus i Tradicions del Comú d’Encamp, Àlex Arnó, ha manifestat “estem molt satisfet amb la convocatòria i resultats d’aquest any, el concurs s’ha consolidat com una cita obligada dins el calendari d’aquest tipus de concursos per molts artistes locals i vinguts de les zones d’influència del nostre país i, d’altra banda, per al Pas de la Casa s’ha convertit, amb l’esdevenir del temps, en un esdeveniment que apropa una expressió artística en el seu context natural: neu i fred”.

Per la seva banda, Robert Lizarte, organitzador del concurs i coordinador de l’àrea de Museus i Tradicions del Comú d’Encamp, ha expressat “és increïble el que es pot arribar a fer amb vuit metres cúbics de neu, i la temàtica d’aquest any s’ha vist reflectida en cada escultura; estem molt contents pels resultats, tant dels equips professionals com dels estudiants, el nivell és molt bo des de tot punt de vista”.

La temàtica d’enguany, “la dona”, s’ha abordat des de diferents mirades i elements de sensibilització, creant un conjunt artístic de 25 peces amb diferents perspectives creatives sobre un mateix tema. Les obres són efímeres. Un cop finalitzat l’esdeveniment, les mateixes es destrueixen.

Ara bé, des de l’organització han assegurat que “si en la pròxima edició (2019) tenim bones condicions de neu i fred com als últims anys, el concurs d’escultures de neu està assegurat”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada