25  blocs de tres metres cúbics es convertiran aquest cap de setmana en escultures efímeres al Pas de la Casa. Es tracta del concurs d’escultures de neu que des de meitat dels anys 90 s’organitza a la parròquia i que en fa quatre que el Comú promou. Entre els artistes, la majoria vinguts de l’estranger, s’hi troben anglesos, gallecs i catalans, que representen les seves obres que giren al voltant dels somnis en els moviments artístics del segle XX. La cònsol menor d’Encamp, Esther París, destaca com aquest art es vincula perfectament amb “la filosofia del Pas de la Casa”.

Són 25 blocs de neu compactada que es convertiran en les properes hores en 25 escultures. 13 fetes per professionals i 12 fetes per estudiants de diferents escoles d’art d’arreu. Aquest divendres al migdia ha tingut lloc l’inici del concurs d’escultures de neu al Pas de la Casa. Segons la cònsol menor d’Encamp, Esther París, el concurs i aquesta modalitat artística es vincula i lliga perfectament amb “la filosofia del Pas de la Casa”.

El coordinador del concurs, Àlex Arnó, destaca que cada equip està format per dos artistes que treballen a partir d’un tema obert les seves escultures. Enguany, el motiu són els somnis en el transcurs dels moviments artístics del segle XX. Una de les novetats d’enguany, tal i com apunta Arnó, és que per primera vegada hi ha més professionals que estudiants. En total són 13 professionals que han començat a treballar les escultures aquest mateix divendres.

Els artistes són provinents d’Anglaterra, Vigo, Barcelona, València, Alacant i també del país, amb la representació dels equips d’Emma Regada i Sabina Vilagut, amb l’obra ‘Vòrtex’, i Xavi Casals i Arnau Orobitg, amb ‘Prosperitat’. Sis equips han quedat fora del concurs per la impossibilitat d’ampliar l’espai escultòric. Els candidats envien les seves propostes a l’organització, que fa una selecció dels treballs. En el cas dels estudiants, han tingut un any per preparar-se el projecte que executaran a partir de demà.

El concurs es fa des de meitat dels anys 90, i en fa quatre que el responsable de la convocatòria és el Comú. La falta de neu va fer impossible la convocatòria de l’edició de l’any passat. Els treballs es podran veure dies després de l’atorgament de premis. El procés de creació és altament complex, on es pot observar l’evolució del bloc de neu i la diferència de treballar amb un material tan especial com la neu. En aquest cas, les eines han d’inventar-se segons el tipus d’obra, les formes o l’estat de la neu.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada