22.000€ en subvencions per dinamitzar l’economia de la Seu

ajuntament-seuLa Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell atorga subvencions i ajuts per dinamitzar el desenvolupament del sector econòmic de la ciutat per un import total de 22.000 euros a les 22 sol·licituds que es van presentar durant el 2013. Es remarcable que s’han atorgat més ajuts que durant el 2012, any que se’n van concedir un total de 14.

Del total dels 22 ajuts, 6 s’han atorgat per traspàs de negoci, fet que demostra que aquests ajuts concedits per l’Ajuntament urgellenc han evitat el tancament de negocis ja existents a la ciutat. “D’aquesta manera, ha manifestat el regidor de Promoció de la Ciutat, Jordi Pallarès, s’ha acomplert amb l’objectiu de les subvencions que era, entre d’altres conceptes, no només ajudar a l’obertura de nous establiments sinó per poder mantenir els negocis ja existents”.

D’altra banda, també destaca que s’han atorgat 10 ajuts a joves emprenedors, 2 dels quals instal·lats al viver d’empreses del CETAP-Telecentre de la Seu d’Urgell.

Prop de 9.500 euros pel centre històric

Una altra dada importat és que un total de 7 establiments han rebut un ajut pel fet d’estar ubicats al centre històric de la Seu d’Urgell. En aquest sentit, Jordi Pallarès ha volgut remarcar que les bases d’aquestes subvencions hi ha un programa de potenciació i suport a totes aquelles iniciatives que es portin a terme al centre històric. “Aquest és un concepte nou que s’ha establert, de més a més, per l’any 2013, i que ha suposat la dotació total de prop de 9.500 euros als 7 establiments que ho han sol·licitat, els quals es troben al centre històric de la Seu”.

Respecte als negocis que han rebut un ajut o subvenció pertanyen bàsicament al sector tèxtil, serveis i restauració, serveis informàtics i d’administració, entre d’altres.