Saboya exposa al Govern xipriota el procés d’acostament a la Unió Europea

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha realitzat aquest divendres una visita a Xipre per entrevistar-se amb diferents representants del Govern i de la Cambra de Representants. El viatge respon a una invitació formal de l’executiu xipriota, que presidirà el consell de la Unió Europea durant el segon semestre de l’any.

Saboya s’ha reunit amb la seva homòloga, Erato Kozakou-Marcoulis, a qui ha traslladat la voluntat d’Andorra d’aprofundir la relació amb la Unió Europea, que té com a base l’informe elaborat per la presidència hongaresa. Saboya ha reiterat l’interès per crear un nou marc institucional per als petits estats europeus en vistes a una progressiva integració al mercat interior tot i respectant les seves particularitats.

La delegació andorrana ha informat la ministra d’Exteriors xipriota dels procés de reforma iniciat, un procés que té com a principals eixos la reforma fiscal i l’obertura al capital estranger i que té la seva continuïtat amb l’aproximació a Europa. Igualment Saboya s’ha interessat per la situació política interna i ha lloat “la sensibilitat” de Nicòsia amb els petits estats. En aquest sentit, les dues parts han coincidit en la conveniència d’intercanviar experiències a través del treball de delegacions tècniques bilaterals.

 Saboya considera que per Andorra pot ser molt enriquidora l’experiència d’adaptació

d’un estat com Xipre a la realitat europea fins a la plena integració. Igualment ha subratllat l’interès de compartir els respectius processos d’obertura i diversificació econòmica i les respectives polítiques turístiques. En el marc del procés d’obertura econòmica, Andorra ha manifestat la voluntat d’establir un conveni de no doble imposició amb Xipre.

El ministre d’Afers Exteriors, que ha estat acompanyat per la Directora d’Afers Multilaterals i Cooperació, Gemma Cano, s’ha reunit també amb el ministre de Comerç, Indústria i Turisme de Xipre, Neoklis Sylikiotis, i el president de la Cambra de Representants de Xipre, Yiannakis Omirou.

 (Foto: Oficina de Premsa i Informació del Govern de Xipre.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *