2017, Netanyahu i un desig

Hi ha coses que se’m fan difícils d’entendre perquè no tenen explicació o potser si… Un d’aquests misteris és el per què els jueus sempre han estat expulsats d’allà on ha estat… Com a poble, segurament és el que més segles fa que ha patit persecució des què l’any 70 dC l’emperador Romà Titus Flavius Vespasianus va destruir Israel, fins l’últim episodi de l’Holocaust en mans dels nazis…

Se’m fa difícil comprendre com un poble tant sofert, permet que els seus governants no donin solució a un conflicte, que sembla in eternum, amb el poble palestí, utilitzant com a pretext l’autodefensa davant una historia que els va marcar però que també els va donar, l’any 1947 el seu estat, a l’igual que ho va fer Nacions Unides amb Palestina.

Crec fermament que una de les causes d’inestabilitat mundial és aquesta manca d’entesa contraria a qualsevol gest per aconseguir la pau. L’afany invasor dels governs israelians sembla no tenir fre i això vol dir que “va per llarg”… El meu desig però és que aquest proper 2017, el govern Israelià no es passi pel folre l’última resolució de la ONU (la 2334) que es va aprovar la setmana passada i que determina que els assentaments jueus a Cisjordània son il·legals perquè estan en territori ocupat. Me’n recordo que l’any 2008, quan el Govern d’Israel va atacar terreny palestí, ja vaig deixar per escrit, en un petit article d’opinió, un interrogant al què, avui encara no he trobat resposta…  “¿Com és possible que el poble d’Israel havent viscut relativament fa poques dècades l’Holocaust de la Segona Guerra Mundial actuï d’una forma similar en contra del poble Palestí? ¿Com pot ser que s’ataqui indiscriminadament a la població civil sota el pretext de debilitar i ensorrar a Hammas?”

Desitjo que aquesta vegada, els 14 països que formen part del Consell de Seguretat de la ONU i que han aprovat aquesta resolució, entre els quals Estats Units, la Xina, Rússia, Japó i França, facin posar al seu lloc a un Netanyahu que sembla estar per sobre de tot, i es recomencin les negociacions de pau promogudes pel president Obama, aturades l’any 2014.

Tant de bo les amenaces del President Israelià quedin abocades al fracàs més absolut perquè només així podrem tenir l’esperança de veure la pau a l’orient mitjà, que possiblement contagiarà a la resta del planeta.

 

6 comentaris

  1. El que està clar és que els sionistes que van fundar un estat jueu a Palestina a un lloc on ja hi havia habitants, haurien d’haver tingut clar és que tindrien resistència. Ara ja està fet i no es pot tornar enrera i s’hauria de trobar una solució que passaria per dos estats: jueu i palestí, al mateix territori. Però com a net d’un assassinat a un camp d’extermini nazi em fa vergonya que els mateixos que van ser perseguits quan han pogut hagin perseguit els palestins. No tots, però sí molts. Això demostra que els jueus no són millors ni pitjors que la resta…són iguals.

  2. Veus, Juli, que valenta és la ignorància i el mal que fa el fanatisme. Si de cas abominessis contra els jueus, series un anti-jueu, si contra els radicals jueus series un antisionista però mai un antisemita, doncs els semites són una raça molt més amplia (i on hi són els jueus). Criticar una cosa no suposa odiar-la per tant, JOSEP CARGOL, fes-t’ho mirar, deixa de fumar el que fumes i pren-te les pastilles. I Inma, llegeix més i no presumeixis de saber historia (que no en tens ni idea, pel que escrius).
    L’instint criminal dels jueus ja ve de molt lluny, el 9 d’abril un escamot de terroristes jueus varen assassinar a una població sencera de palestins, el 9 d’abril de 1948, homes, dones vells i nens, el poble es deia Deir Yassin. Perquè se sap?, doncs perquè el Delegat de Creu Roja, Jacques de Reyner, suec, passava per allí amb gent seva i va ser testimoni. La xusma israeliana sionista ho va negar i fins i tot varen acusar en Reyner, de mentider (com ara també fan). Podria seguir amb la voladura de l’Hotel Rei David i un munt de malifetes però ho deixo aquí. I ni antisemita ni hòsties, sóc antisionista.

    1. Xusma israeliana eh??? I pacifisme palesti no ???. Au va que se us veu el plumero.
      Despres us queixeu si us tracten del que sou. No us mereixeu res mes

  3. Em sap greu que desitjar la pau, per a vosaltres sigui sinònim d’anti semita. No ho soc. Només soc anti violència, vingui d’on vingui. Agraeixo molt el to que utilitzeu per menystenir-me i recordeu que no ofèn aquell que vol sinó aquell que pot. Us desitjo un feliç any nou, amb molta pau!!!

  4. Em fa por la gent racista com tu que critiquen als altres i els acusen de discriminar els pobles. Dificilment es pot concebre el teu odi a un poble simplement pel fet de ser-ho.
    Estudia una mica mes d’historia.

  5. REALMENTE ERES UN ANTISEMITA..INFORMATE UN POCO MAS DE LA HISTORIA VEO QUE NO VAS BIEN ENCAMINADO..

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES