2012: any del drac

L’astrologia popular de la Xina es basa en animals terrestres, amb l’única excepció de l’Any o Signe del Drac, que és l’única criatura en aparença mítica o mitològica. L’any nou xinès comença en data diferent a l’any nou occidental a causa que el calendari en la major part d’Àsia és lunar, mentre que a occident el calendari és solar. Cada any té una data diferent.

L’any nou xinès 2012 comença el 23 de gener i aquest any és l’any del drac d’aigua. L’anterior any del drac va ser l’any 2000 i va ser del drac de metall.

L’any del drac és un dels més especials dins de la tradició xinesa, si no el més especial. Això és perquè mitològica i energèticament al drac xinès se li atribueix la força del tigre, peixos, serp i àguila.

El drac representa les forces positives, el poder, l’energia permanent, la prosperitat, la força que anima i porta la felicitat tant al país com a cada habitant. De la mateixa manera, la saviesa d’elevats propòsits.

Antigament tant en orient com en occident el drac representava forces positives; en algun moment, en la cultura occidental, el drac va passar a identificar-se amb forces inharmòniques creant figures de dracs malèvols.

A la Xina hi ha diverses formes de drac, la major part positives. Hi ha més de 100 tipus diferents de dracs, 81 són benignes i de prosperitat i 36 són protectors i s’usen per espantar els enemics.

Els dracs reben diversos noms, destacant el Celestial, el principal entre els altres dracs, que té cura del Cel i les diverses morades dels déus. El drac Espiritual controla el clima, ha de ser mantingut content, en bon estat d’ànim, perquè el temps i el clima no faci perjudicis.

El drac de Terra, que controla els rius, té una vida canviant de lloc: a la primavera viu al Cel i a la tardor acostuma a estar al Mar.

El drac del Món Subterrani, guardià de les joies i metalls preciosos com l’or i la plata es comunica per mitjà dels volcans, llançant al cel des de la profunditat de la terra.

El drac amb banyes: protector, un dels més poderosos i temible a l’hora de la baralla.

El drac Alat, fidel servent i custodi de l’Emperador Groc que fos immortalitzat amb la seva figura. És molt important i d’aquest neix la llegenda, que narra com amb la seva cua es van excavar els canals o vies que té el riu Groc.

El drac Espiral viu en l’oceà i és útil per als viatges marítims.

El drac Groc, relacionat amb la cultura, és un drac sense banyes que va emergir del riu Luo portant els elements de l’escriptura xinesa.

El drac Rei té una quàdruple naturalesa, regeix els 4 mars (nord, sud, est i oest).

Les persones nascudes en l’any del drac tenen inclinacions especials cap al poder i la saviesa. Han de tenir cura de no enutjar a les persones que estimen, de no dir coses sense pensar.

Són persones, no només que tenen poder per sorgir, sinó també per col•laborar amb el necessitat, tenint per tant qualitats de caritat, altruisme i protecció amb aquells que ho mereixen.

Si voleu fer una comparació amb l’astrologia occidental, es podria fer una mixtura dels signes Àries i Escorpí alhora.

El drac és la força que porta l’impuls, creativitat, prosperitat a tota empresa o persona, per això és un dels símbols principals en el Feng Shui, estant el drac a l’esquerra, a la dreta el tigre blanc, al capdavant l’au fènix i darrere la tortuga, però, l’impuls i la força prové del drac.

El drac de prosperitat té addicionalment una perla vermella, aquesta és molt important, i dóna l’èxit total amb els favors del cel. És la perla de la bona sort, aquell que la tingui l’obtindrà, per això, has de tenir cura que ningú robi la perla del drac que tinguis a casa.

Es diu també, que els nascuts a la primavera o estiu del signe drac tindran un bon any 2012, seran afavorits per una estrella anomenada Jin Gui, però, en general, els que hagin nascut en signe drac tindran un bon any. Es pronostica que guanyaran més del que gastaran.

Tindran així mateix una millor vida en família, a casa seva, portant energia positiva i alè. És un any d’emprendre nous negocis i fins i tot viatges amb èxit.

No obstant això, han de cuidar de no ficar-se en problemes judicials.

En general, és un any de prosperitat i on pots estar més tranquil o relaxat. No et deixis portar per impulsos sense fer un estudi previ especialitzat.

Si fas les coses amb calma, podràs tenir l’oportunitat de triomfar, els negocis massa “fàcils” no han de ser les teves preferències. Acudeix sempre a orientació professional, des d’una consulta astrològica, o amb especialistes en finances i màrqueting.

Aquest any està pronosticat com un any d’acció, de moviment, dinàmic, creatiu i innovador. Si segueixes aquestes pautes triomfaràs.

És un període en què les persones es motiven per fer moviments audaços i ràpids en les seves vides i deixar els mals anys, però, repetim, no has de deixar-te portar pels impulsos.

Aquí us deixo perquè pugueu observar els signes de drac nascuts en aquests intervals:

16 febrer 1904, fins el 3 de febrer 1905: Drac de Fusta

3 febrer 1916, fins el 22 de gener 1917: Drac de Foc

23 gener 1928, fins el 9 de febrer 1929: Drac de Terra

8 febrer 1940, fins el 26 de gener 1941: Drac de Metall

27 gener 1952, fins al 13 de febrer 1953: Drac d’Aigua

13 febrer 1964, fins l’1 de febrer 1965: Drac de Fusta

31 gener 1976, fins el 17 de febrer 1977: Drac de Foc

17 febrer 1988, fins el 5 de febrer 1989: Drac de Terra

5 febrer 2000, fins el 23 de gener 2001: Drac de Metall

23 gener 2012 – 2013: Drac d’Aigua.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.