El  sector Soldeu de Grandvalira ha estat l’escenari aquest diumenge al migdia de l’acció solidària realitzada entre el domini d’esquí i diferents associacions relacionades amb els trasplantaments. A la iniciativa hi han pres part unes 200 persones en total, entre les quals hi havia famílies de nens que han estat sotmesos a un trasplantament i infants dels diferents clubs d’esquí. A més, els representants de l’estació han fet entrega d’un xec de 5.100 euros destinats a les diferents associacions que han participat en l’acte. La presidenta d’ATIDA (Associació de trasplantats i donants d’Andorra), Núria Gras, ha destacat que molts dels infants era la primera vegada que trepitjaven la neu i per això “ha estat un acte molt emotiu perquè els nens han estat els protagonistes”. Per la seva banda, el director general de Grandvalira – Nevasa, Alfonso Torreño, ha explicat que aquest tipus d’iniciativa les realitzen cada any per afavorir les diferents associacions solidàries i també ha indicat que “cada any hi ha un dia en què dediquem una part dels forfets venuts a les associacions sense ànim de lucre”. D’altra banda, Torreño s’ha mostrat satisfet per la nevada d’aquest dissabte que ha generat 40 centímetres de neu nova i ha posat de relleu que “aquesta nevada tornarà a generar expectació entre la gent i donarà una empenta de cara a Setmana Santa”.

La pista TK Escola del sector de Soldeu a Grandvalira ha comptat aquest diumenge amb un acte carregat de solidaritat com és la baixada dels ‘Grands Herois’, nom amb què es referencia els diferents infants que han estat sotmesos a un trasplantament. En l’acte hi han participat dos centenars de persones entre els familiars i nens de les diferents associacions que hi han pres part i els infants dels clubs d’esquí: Soldeu Esquí Club (SEC) i l’Esquí Club d’Andorra (ECA).

Les associacions ATIDA (Associació de trasplantats i donants d’Andorra), OCATT (Organització Catalana de Trasplantaments), la NUPA i l’ANINATH (Associació de Nens i Nenes amb Trasplantament Hepàtic) han pres part en la baixada solidària d’aquest diumenge amb una cinquantena de pares, mares i fills que han viscut aquest tipus d’experiència, però sobretot els protagonistes han estat els més petits que vestits amb una capa blava de superherois han lliscat per la neu amb el puny enlaire, per mostrar que ells són uns ‘Grands Herois’.

A més de la realització d’aquesta iniciativa solidària, els representants de Grandvalira han fet entrega d’un xec de 5.100 euros a les diferents associacions que han pres part en aquesta iniciativa. Uns diners que segons ha remarcat el director general de Grandvalira – Nevasa, Alfonso Torreño, s’han aconseguit, ja que “cada any hi ha un dia en què dediquem una part dels forfets venuts a les associacions sense ànim de lucre”. Tot plegat, “un acte molt emotiu perquè els nens que habitualment són els grans oblidats, avui han estat els protagonistes”, segons ha indicat la presidenta d’ATIDA, Núria Gras.

La presidenta també ha assenyalat que “molts d’ells han trepitjat la neu per primer cop i se’ls veu molt contents”. Precisament un dels protagonistes d’aquest diumenge al migdia ha estat el Pol Mateu, un nen de Sant Cugat que va ser sotmès a un trasplantament de fetge i que trepitjava la neu amb molta il·lusió, “m’ha agradat molt la baixada”.

Torreño també ha indicat que cada any organitzen una activitat en favor de les associacions solidàries del país i en aquesta ocasió “hem pensat en aquelles dedicades als trasplantaments”, per aquesta raó en l’acte també ha participat el cirurgià especialitzat en trasplantaments hepàtics, José Mir, per recolzar aquesta iniciativa.

Al finalitzar l’acte, els infants que han participat en aquesta acció han recollit un diploma per premiar la seva aportació a aquesta causa solidària.

Text i foto: ANA

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada