200 persones de la Seu i Andorra participen en la Diada Esportiva de la Gent Gran

Avui s’està celebrant a la capital de l’Alt Urgell la Diada Esportiva de la Gent Gran de la Seu d’Urgell i Andorra, on hi prenen part prop de 200 padrins, la major part urgellencs, mentre que la resta procedeixen del Principiat d’Andorra.

Aquesta diada té com a objectiu la promoció de la pràctica de l’exercici físic amb activitats lúdiques, així com a fomentar els intercanvis socioculturals i esportius amb caràcter participatiu. La iniciativa es realitza en col·laboració amb l’Ajuntament de La Seu d’Urgell i el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell i el Ministeri de Salut i Benestar, de manera alternativa.

La jornada s’ha iniciat a primera hora del matí amb un acte inaugural que enguany ha tingut lloc al Parc Olímpic del Segre, presidit per la regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet. Com en cada edició que té lloc a la Seu d’Urgell, la inauguració simbòlica d’aquesta diada de la gent gran ha estat protagonitzada per dos membres del Consell Municipal d’Infants de la Seu, enguany a càrrec de la Jana Cortés i el Biel Balcells, alumnes del Col·legi La Salle, que han donat la benvinguda als padrins i padrines i els han encoratjat a seguir practicant activitat física.

En aquest mateix sentit, la regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, ha volgut animar als padrins i padrines  participants a la diada“a ser dinàmics i positius i a participar activament en tots els àmbits de la societat”. “Cal cuidar-se, alimentar-se bé i fer esport per gaudir de millor qualitat de vida, tot relacionant-se amb l’entorn”, ha remarcat Bonet.

Diada Esportiva

Després dels parlaments inaugurals, els padrins i padrines han protagonitzat, en diversos grups, un seguit d’exhibicions de gimnàstica de manteniment amb coreografies.

La jornada ha seguit amb la participació de les persones grans en diferents activitats com un taller de ritmes, ioga, marxa nòrdica, petanca i bitlles. Després del dinar de germanor que se celebrarà a la terrassa del Parc Olímpic del Segre, tindrà lloc un ball per a tots els participants que clourà la diada esportiva d’enguany.