yahoo

Fins quan parlarem de Noves Tecnologies? Segueixen transcorrent els anys i aquest sector continua gaudint de la seva novetat. Són tals i tants els desenvolupaments en aquest àmbit que a ningú se li ha passat pel cap que canviï de nom. No obstant això empreses que actualment són punteres ja tenen bastants anys d’edat.

És el cas de Yahoo! la que va ser la primera empresa de la xarxa durant molt de temps, aquests dies compleix ni més ni menys que 20 anys.

La inscripció en el registre mercantil de la signatura va ser un 2 d’març de 1995, de totes maneres l’inici de les activitats de la companyia ha de datar el 1994 quan dos enginyers de la Universitat de Stanford, David Filo i Jerry Yang fundar Jerry and David ‘s Guide to World Wide Web. Mesos després aquest feixuc nom seria canviat per Yet Another Hierarchial Officious Oracle (paraules les sigles conformen el nom Yahoo).

Després de molts anys i alts i baixos de tessitura diferent, l’empresa ara dirigida per Marissa Meyer segueix en peu tot i que ja no és el que era. La companyia mai va poder arribar a intuir que un altre gegant sorgiria en el mateix sector que semblava controlat hegemònicament per Yahoo! Google és a dia d’avui un referent mundial sinònim d’internet i la transnacional nascuda fa 20 anys s’ha hagut de conformar amb una petita part del pastís americà i un seguiment d’alt voltatge a la resta del planeta.

Yahoo! no ha mort com molts dirien que succeiria després del creixement de Google i la irrupció de Bing, malgrat tot ja no és el que era.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció