El Govern ha aprovat avui licitar mitjançant concurs públic l’adquisició d’un conjunt de 4 semàfors que s’ubicaran en diferents punts de la xarxa viària del país. D’aquesta manera, es dóna resposta als acords establerts en la Taula Nacional de Mobilitat. En concret 2 dels semàfors s’instal·laran en passos de vianants, i 2 altres semàfors són de control de velocitat. També s’adquireix una càmera de control tipus “semàfor vermell” que pot ser instal·lada en qualsevol grup semafòric.

En referència als semàfors de passos de vianants, un s’ubicarà a l’avinguda del Consell General del Pas de la Casa, i ha de servir per a millorar la seguretat dels vianants que travessen una calçada amb 4 carrils, dos per cada sentit de circulació, i amb una intensitat de vehicles elevada en la temporada turística.

L’altre funcionarà a la CG2 a la zona del Tarter i té com a finalitat reduir la velocitat elevada dels vehicles que posa en risc als vianants al haver hi una reduïda visibilitat.

Pel que fa als 2 semàfors de control de velocitat aquests s’ubicaran a Escaldes-Engordany: a la CG2, avinguda Pont de la Tosca; i a l’avinguda del Pessebre. En els dos casos l’objectiu és disminuir la velocitat dels vehicles en unes zones propenses a velocitats elevades. Els sis semàfors instal·lats fins a l’actualitat, tres a la Massana, dos a la recta de Sta. Coloma i dos a Canillo han donat un resultat satisfactori.

Segons l’acord de la Taula Nacional de Mobilitat, els comuns es faran càrrec de les despeses de l’obra civil i del contracte de llum mentre que el Govern assumirà l’adquisició i la instal·lació dels aparells així com de la seva regulació.

Foto. Google Earth

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada