gastronomiaEls propers divendres 25, dissabte 26 i diumenge 27 de juliol, organitzat per l’Equip de Cases Pairals del Servei Gent Gran del departament de Social del Comú d’Andorra la Vella, se celebrarà la 1a Mostra Gastronòmica de la Gent Gran de les Cases Pairals, en la qual prendran part una colla de padrins de la Parròquia.

Gastronomia tradicional de la mà dels padrins i padrines

Seran tres jornades dedicades a la gastronomia, durant les quals els protagonistes participants elaboraran una sèrie de receptes pròpies i les explicaran als assistents que acudeixin durant els matins a la glorieta de la plaça del Poble.

De les nou del matí i fins al migdia, vuit padrins “cuiners per un dia”, elaboraran les seves receptes en públic, amb tot un equip tècnic a la seva disposició format per una cuina elèctrica, un forn, planxa i microones, i dos fogons gegants de gas.

Hi haurà tallers matinals el divendres i el dissabte, i demostracions i sessions de tast dels cuinats i dels platets més exquisits.

40 racions d’Arròs de Muntanya

El dissabte al matí, a més de la condimentació de receptes amb demostracions, una de les cuineres – l’Elvira Cerqueda – prepararà  un excepcional arròs de muntanya – la seva particular especialitat -, al seu estil i gust, per a quaranta persones i n’oferirà un tast a als assistents. Mentrestant, la Leonor Badia farà la preparació de pa de pessic amb una fórmula ben seva i alhora tradicional.

Concurs de Truitades amb Samfaina

També se celebrarà un gran Concurs de Truitades amb Samfaina, al qual s’hi poden inscriure tots els usuaris de les Cases Pairals d’Andorra la Vella, i que serà valorat per un jurat compost per la Cònsol Major, Sra. Maria Rosa Ferrer, el crític gastronòmic Sr. Joan Berenguer i la responsable del menjador del Casal Calones, Sra. Olga Coll, que recompensarà tots els participants amb una llonganissa i al guanyador proclamat amb una cistella d’embotits casolans del país. Tots el premis atorgats són una gentilesa de “Botiga Simonet”.

Les Truitades amb samfaina s’hauran de presentar abans de les dotze del migdia.  A dos quarts d’una, el Jurat enunciarà la seva valoració i en proclamarà el guanyador i acte seguit hi haurà el lliurament de premis.

A partir de les 13.00 hores, al menjador del Casal Calones, com a cloenda de la celebració de la Mostra Gastronòmica, tots els participants s’aplegaran per degustar l’arròs de muntanya i el pa de pessic a l’entorn d’una entaulada.

Els cuiners de Gent Gran que elaboraran receptes durant els matins del divendres i del dissabte:

Nativitat Obiols, Josep Isanta i Maria Paz Márquez.

Agustina Pau, Neus Monteagut i Carme Fàbregas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada