186 propostes sobre com invertir 100.000 euros a la Seu

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha rebut per part dels urgellencs i urgellenques un total de 186 propostes al procés participatiu que es va obrir el passat 1 d’abril amb l’objectiu de decidir en què invertir 100.000 euros del pressupost municipal d’aquest any.

Aquesta segona edició de la convocatòria d’uns pressupostos participatius per part de l’Ajuntament urgellenc ha obtingut un increment del nombre de propostes de prop del 45% respecte la primera edició que va tenir lloc l’any passat i que va rebre un total de 129 propostes.

La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana de l’Ajuntament urgellenc, Anna Vives, remarca que aquest augment “força” significatiu del nombre de propostes presentades respecte l’any passat “ve donat per la bona experiència de la primera edició, ja que les persones que van participar-hi i la població en general han pogut comprovar que es tracta d’un procés rigorós i útil”, remarca Vives. La tinent d’alcalde afegeix al respecte que “veure reflectida a la ciutat aquella proposta que un mateix ha fet és la prova d’una societat corresponsable”.

Cal remarcar també que aquestes 186 propostes s’han presentat tant a títol individual com en representació de diferents entitats de la ciutat.

Una vegada finalitzada la primera fase del procés -on s’han recollit les propostes de la societat urgellenca- s’inicia el següent pas, on una comissió de personal tècnic municipal realitzarà la valoració tècnica i econòmica de les proposicions presentades, en base al llistat facilitat per l’empresa assessora, on únicament apareixeran les propostes formulades, sense que hi consti qui les ha presentat.

Una vegada valorades les 186 propostes, les que s’hagin acceptat en base a l’acompliment dels criteris i la viabilitat tècnica i econòmica, es podran consultar a finals del pròxim mes de maig, tant al web municipal www.laseu.cat com a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu.

La publicació de totes les propostes acceptades permetrà que tothom que ho desitgi en pugui tenir coneixement i pugui prioritzar-les posteriorment en base a la seva urgència i necessitat.  

La votació popular per tal de prioritzar les propostes tindrà lloc entre els dies 30 de maig i 4 de juny on hi podran participar tots els urgellencs i urgellenques, majors de 16 anys.

Aquesta votació permetrà que cadascun dels ciutadans i ciutadanes de la Seu d’Urgell puguin elegir un màxim de 5 propostes del llistat obtingut. Les votacions es realitzaran mitjançant uns formularis que caldrà dipositar en les urnes disponibles a l’Ajuntament. El veí o veïna caldrà que s’identifiqui amb el seu DNI per tal d’assegurar la rigorositat del procés.

Les propostes finals se seleccionaran en base a l’ordre de prioritats obtingut i als límits establerts. L’última setmana d’abril es realitzarà una sessió de retorn dels resultats obtinguts durant el procés.      

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.