17 de maig: Discriminació zero

Cartell de Dia Internacional contra la lesbofòbia, l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (Govern d'Andorra)
Cartell de Dia Internacional contra la lesbofòbia, l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (Govern d’Andorra)

Amb motiu del Dia Internacional contra la lesbofòbia, l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat del Govern impulsa una campanya de sensibilització amb l’objectiu de donar visibilitat a la diversitat afectivosexual i de gènere, i, alhora, impulsar un coneixement de la realitat actual que viuen les persones LGBTI, amb els obstacles i reptes que encara avui dia es detecten arreu del món.

L’estigma, la violència i la discriminació contra les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals contribueixen significativament a la seva exclusió de la societat, trobant-se amb barreres per a accedir a serveis bàsics i obstaculitzant el desenvolupament social i econòmic i la defensa dels Drets Humans.

El Govern vol contribuir a conscienciar i sensibilitzar la societat andorrana sobre la plena integració del col·lectiu LGBTI, sumant-se un any més a la commemoració d’aquesta jornada mitjançant diferents iniciatives per a donar visibilitat dins l’entorn comunitari. La voluntat és que la societat sigui conscient que tothom pot sumar esforços per a promoure’n la visibilitat i acabar així amb la discriminació cap aquest col·lectiu.

Enguany es promouen diverses accions clau per a assolir aquests objectiu.

S’ha preparat i es difondrà d’un cartell sobre el IDAHOT 2023 amb la frase: ‘17 de maig, dia internacional contra la LGBTIfòbia’, als espais publicitaris de les parades d’autobús repartits a diverses localitzacions del país. La campanya té com a població diana a tota la ciutadania i la difusió es farà tant en l’espai urbà, com en l’entorn virtual a través de les xarxes socials del Govern.

Així mateix, també s’impulsa l’adhesió a la declaració conjunta anual en ocasió del dia internacional contra l’Homofòbia, Bifòbia, i Transfòbia (IDAHOBIT), publicada aquest 17 de maig, juntament amb 35 ambaixades. Finalment, es projectarà el lema ‘17-M: Estimant la diversitat LGBTI’ als panells lumínics de circulació del país en diferents idiomes.

TOTES LES NOTÍCIES